HSS ocijenio: Zašto Jakovina mrzi seljake?

Autor: Agencija VLM , 07. siječanj 2014. u 16:03
Tihomir Jakovina, Photo: Patrik Macek/PIXSELL

ašto ministar mrzi seljake, što su mu oni krivi – pitaju se HSS-ovci, ocjenjujući da Jakovina vodi hrvatsku poljoprivredu i selo na gospodarsko i društveno dno

Hrvatska seljačka stranka smatra da su hrvatska poljoprivreda i selo u pola mandata aktualne vlade postali "pokušalište za učenje bahatog, hirovitog, a nadasve nekompetentnog i nesposobnog ministra poljoprivrede,uz bezuvjetnu podršku i poticaj prvog čovjeka Vlade RH".

HSS-ovi se stoga pitaju što je i kome skrivio hrvatski poljoprivrednik, ribar, seljak i građanin, da je za protekle blagdane pogođen ministarskom elementarnom nepogodom u liku i djelu Tihomira Jakovine. Ta je ocjena još i blaga prema onome kako je Jakovina prošao lani – tad je šef seljaka Branko Hrg ministra nazvao vješticom.

On, napominju, prebacivanjem krivnje i odgovornosti i bezbrojnim ponavljanjem nekoliko jednostavnih riječi uspješno vodi selo i poljoprivredu u gospodarsko i društveno dno.

Iako HSS stalno, kako navode, upozoravaju da je realni dohodak poljoprivrednika u 2012. i 2013. pao za 25 posto, a izravnih je plaćanja isplaćeno upola manje nego dvije godine ranije, problemi zbog kojih sve više poljoprivrednika napušta tu djelatnost, a posredno i selo, se ne rješavaju.

– Od velikih milijunskih obećanja o stavljanju državnog poljoprivrednog zemljišta u funkciju riješeno je samo 500 hektara, a raste podobna administracija.  Svjedoci smo konačnom slomu hrvatske poljoprivredne politike predvođene ministrom Jakovinom i zato se pitamo zašto ministar Jakovina mrzi seljake – poručuje HSS u svom dopisu, želeći građanima i seljacima da u novoj godini imaju novog, sposobnijeg i brižnijeg ministra poljoprivrede.

Komentirajte prvi

New Report

Close