Samo jedan od zagrebačkih hotela koji će se u prvoj godini poslovanja puniti sam od sebe

Autor: Marija Crnjak , 21. rujan 2019. u 09:17
Do 40% kapaciteta u prvoj polovici 2020. popunjavat će predsjedanje vijećem EU

Tvrtka Zagreb City Hotels samo u ovaj hotel uložila je 20 milijuna eura kroz greenfield investiciju u zagrebačkoj poslovnoj zoni.

Novi hotel Hilton Garden Inn, otvoren u srpnju na Radničkoj cesti, jedan je od zagrebačkih hotela koji će se u prvoj godini poslovanja puniti praktički sam od sebe, zahvaljujući predsjedanju Hrvatske Vijećem EU, što će povećati potražnju za eventima i smještajem u drugoj polovici 2020. godine.

Otkrila nam je to Josipa Jutt Ferlan, direktorica klastera Hiltonovih hotela u Zagrebu i predsjednica Uprave tvrtke Zagreb City Hotels, koja nas je u četvrtak povela u obilazak hotela Hilton Garden Inn. "Sam start hotela krenuo je uspješno, puni smo već do kraja rujna, a bar 30-40 posto kapaciteta u prvoj polovici sljedeće godine popunjavat će se zahvaljujući predsjedanju," kaže Jutt Ferlan. 

Tvrtka Zagreb City Hotels u vlasništvu Hrvoja Pezića samo u ovaj hotel je uložila 20 milijuna eura kroz greenfield investiciju u zagrebačkoj poslovnoj zoni. Nakon DoubleTree i Canopy hotela, to je njihov treći hotel koji posluje pod Hiltonovim brendom u Zagrebu, a u sva tri hotela uloženo je ukupno pola milijarde kuna. "Nakon ovog investicijskog ciklusa ne planiramo veća ulaganja u Zagrebu, iako stalno razmatramo investicije koje bi mogle biti zanimljive, a zanima nas ulaganje u druge zemlje, primjerice u Austriji", ističe Jutt Ferlan. 

Povrat pet godina
Garden Inn ima 153 sobe, fitness centar, trgovinu, praonicu, kongresni centar na 8. katu te polivalentni restoran u prizemlju. Jutt Ferlan otkriva kako je predviđen rok za povrat ovog ulaganja pet godina, što je u hotelskom biznisu relativno brzo, i jedan je od razloga zbog kojeg investitori vole Garden Inn.

Radi se o brendu koji je posebno posvećen kvaliteti i brzini usluge, cjenovno je u nižoj kategoriji nego DoubleTree i Canopy, i namijenjen je najviše poslovnjacima. Zato zagrebački Garden Inn vjerojatno jedini u gradu ima samoposlužnu praonicu rublja, glačalo u svakoj sobi, mini trgovinu u lobbyu, ali i otvoreni restoran u kojem se uz a la carte poslužuju dnevni meniji s povoljnim cijenama. 

Stota godišnjica Hiltona
"Zahvaljujući kongresnoj dvorani za tisuću mjesta, već imamo snažan interes za poslovne skupove, a jedan smo od rijetkih hotela s dvoranom koja ima ugrađenu indukcijsku petlju, kako bi događaje mogle pratiti i osobe s oštećenim sluhom. Usto, u naš restoran, kad ga pretvorimo u dvoranu za evente, mogu se uparkirati i automobili, te možemo organizirati događanja koja traže veliki prostor, uključujući auto izložbe", pojašnjava Jutt Ferlan.

Inače, Zagreb je jedna od destinacija koja je novi Hiltonov hotel dobila u godini u kojoj se obilježava stogodišnjica tog vodećeg hotelskog brenda. Tvrtka Zagreb City Hotels zapošljava 215 ljudi, a samo u Garden Inn zaposlili su njih 80, s tim da slijede nova zapošljavanja u nekim segmentima kao što su banketi. Zaposlenici su uglavnom iz Zagreba, ali neki su došli i iz Rijeke i drugih gradova. Kako se radi o hotelima koji rade cijele godine, sezonaca gotovo i nema. 

Plahte mijenjaju studenti
Ovaj hotel od drugih se razlikuje i po nekim detaljima u kadrovskoj politici, kako bi olakšali zapošljavanje i privukli radnike. Naime, kako Hiltonovi hoteli imaju vrlo robusne i teške madrace kojima je teško manipulirati, to u Garden Innu više ne moraju raditi sobarice, već su za zamjenu plahta angažirani studenti honorarci, doznajemo.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Vlasnici novog Hilton hotela na Radničkoj, prilikom bookinga bi trebali naglasiti kako se osjeti SMRAD KATRANA koji je u blizini, samo 300m on hotela.
Toliko smrdi da morate zatvoriti prozore… Čudim se da grad to nije riješio, jer ima nekoliko hotela u blizini. Mogu misliti kako se osjeti kod DoubleTree hotela samo 500m od ovog novog Hiltona.

New Report

Close