Hrvatski grad daje poticaje za rješavanje stambenog pitanja: Evo tko se sve može prijaviti

Autor: Poslovni.hr/Hina , 05. listopad 2021. u 10:34
Foto: Unsplash

Grad je svojim mladim obiteljima spreman pomoći kroz tri mjere.

Grad Drniš, koji je za poticanje stanogradnje u svom proračunu za ovu godinu osigurao 600.000 kuna, objavio je u utorak Javni natječaj za rješavanje stambenog pitanja mladih obitelji na svom području.

Grad je svojim mladim obiteljima spreman pomoći kroz tri mjere: sufinanciranje izgradnje obiteljskog stambenog objekta, kupnje obiteljske kuće ili stana te sufinanciranje poboljšanja kvalitete stanovanja mladih obitelji ulaganjem u rekonstrukciju obiteljskih kuća kojima se osigurava novi ili poboljšava postojeći stambeni prostor.

Pod pojmom “mlada obitelj” smatra se prijavitelj na natječaj i njegov bračni ili izvanbračni drug pod uvjetom da jedan od njih nije navršio 41 godinu života, te da svoje stambeno pitanje rješavaju po prvi put u trenutku raspisivanja Javnog natječaja.

Mladom se smatra i jednoroditeljska obitelj koju čine dijete, odnosno djeca i jedan roditelj ili samohrani roditelj koji nije navršio 41 godinu života.

Pisane prijave podnose se na prijemnom uredu Grada Drniša ili preporučenom poštanskom pošiljkom. Rok za podnošenje je 15 dana od dana objave natječaja u dnevnom listu Slobodna Dalmacija.

Natječaj je objavljeno na mrežnoj stranici Grada Drniša i u njemu su vrlo precizno navedeni uvjeti, način bodovanja, iznosi koji se mogu dobiti, dokumentacija koju treba priložiti uz prijavu.

Komentirajte prvi

New Report

Close