Hrvatska na vrhu za Austrijance u odabiru putovanja

Autor: Marija Crnjak , 05. travanj 2022. u 22:00
Foto: GORAN KOVAČIĆ/PIXSELL

Optimizam daju i drugi pokazatelji.

Hrvatska je u vrhu najtraženijih inozemnih destinacija Austrijanaca, pokazuju analize vodećih organizatora putovanja. Istraživanje Gruber Reisena na 1200 ispitanika pokazalo je da je Hrvatska vodeća i najtraženija destinacija na austrijskom tržištu, a 95 posto Austrijanaca se izjasnilo da svoj odmor želi provesti unutar Europe.

“Optimizam daju i drugi pokazatelji prema kojima gotovo svaka druga osoba na tržištu Austrije želi putovati više nego prošle godine, a pritom žele otkrivati nove destinacije, kulturnu i eno-gastronomsku ponudu, kao i ponudu aktivnog turizma”, naglasio je Branimir Tončinić, direktor Predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Austriji.

Rezultati istraživanja također pokazuju kako je volja i želja Austrijanaca za putovanjima velika obzirom na to da je 53 posto ispitanika već bukiralo putovanje u ovoj godini. Istraživanje pod nazivom “Ruefa Reisekompass u 2022.” proveo je i organizator putovanja Ruefa Reisen GmbH na uzorku od 1500 ispitanika. Hrvatska se nalazi na visokom drugom mjestu najtraženijih destinacija na austrijskom tržištu, odmah iza vodeće Italije, a ispred zemalja kao što su Njemačka, Grčka i Španjolska. Rezultate ovog istraživanja prenijeli su i brojni popularni online stručni magazini kao što su Traveller Online, Tip Online i Ots.

Komentirajte prvi

New Report

Close