Hrvatska luka dobila titulu najboljeg europskog terminala za krstarenja

Autor: Poslovni.hr , 23. listopad 2023. u 15:05
Foto: Sime Zelic/PIXSELL

Bolja od ukupno 13 luka u konkurenciji u kojoj su se, među ostalim, našle one u Barceloni, Monaku, Lisabonu i Amsterdamu.

Putnička luka Gaženica u Dubaiju je osvojila World Cruise Awards u kategoriji Najbolji europski terminal za krstarenja. Za tu je prestižnu nagradu bilo nominirano 13 luka, javlja HRT.

Najbolji europski terminal za krstarenja. To je nagrada koju je nedavno u Dubaiju osvojila zadarska luka Gaženica. Kada se gledaju standardi uslužnosti i izvrsnosti operativnih procesa, ova je domaća luka jednostavno odlična.

Bolja od ukupno 13 luka u konkurenciji u kojoj su se, među ostalim, našle one u Barceloni, Monaku, Lisabonu i Amsterdamu.

“Doista žestoka konkurencija. Nagrada se odnosi na putnički terminal, sve protokole, sigurnosne mjere, u vrijeme COVID-a zdravstvene mjere, ljubaznost osoblja, uljudnost itd.”, govori Rebeka Pevec, generalna direktorica Putničke luke Gaženica.

Spencer i Sarah s Havaja slave 25 godina braka. Pretposljednjega dana putovanja, kruzer kojim plove stao je upravo u Gaženici.

“Primijetili smo čim smo izašli s broda, sve je iznimno čisto, ljudi su jako ljubazni, vrlo je jednostavno snaći se, govori Spencer.

Ugodno iznenađen je i njihov suputnik iz Liverpoola.

“Bio sam iznenađen koliko je velik terminal, vrlo impresivno. Sigurnost je na visokoj razini, bez ikakvih problema, vrlo lijepa luka”, govori Neil.

Koju već sljedeće godine, prema trenutačnim najavama, očekuje više nego dvostruko bolja sezona.

“Za sada imamo veliki broj dolazaka najavljenih za sljedeću sezonu, 120 dolazaka što je povećanje za 66 posto u odnosu na ovu godinu. Očekujemo 100 tisuća putnika više u odnosu na ovu godinu”, ističe Rebeka.

Do kraja sezone, 6. studenog, planirano je uplovljavanje još 6 brodova, a nova sezona započinje nikad ranije, već u siječnju.

Komentirajte prvi

New Report

Close