Hrvatska je ostvarila jedan epohalni cilj, vrlo smo blizu ukidanja viza za SAD!

Autor: Poslovni.hr , 30. rujan 2020. u 09:16
Foto: Željko Lukunić / Pixsell

Kada Pompeo dođe, Grlić Radman očekuje načelnu i afirmativnu objavu oko ukidanja viza.

U emisiji “A sada Vlada” Hrvatskoga radija na HRT-u gostovao je ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman.

Govorio je o odnosima SAD-a i Hrvatske uoči posjeta američkog državnog tajnika Mikea Pompea našoj zemlji, ukidanju viza i izbjegavanju dvostrukog oporezivanja, o odnosima prema Bosni i Hercegovini te drugim aktualnim vanjskopolitičkim temama.

Pompeo stiže u petak u Dubrovnik gdje će se sastati s premijerom Andrejom Plenkovićem te među ostalima i s ministrom vanjskih poslova Gordanom Grlićem Radmanom.

Donosi li i odluku Washingtona o ukidanju viza za hrvatske državljane?

“Za ostvaranje ovoga cilja puno smo toga napravili. Važno je biti ispod 3 posto odbijenih viza, mislim da smo to ostvarili, jedan epohalni cilj. Hrvatska će biti jedna od posljednjih koja će dobiti izuzeće za vize”, ističe Grlić Radman navodeći da u Europskoj uniji osim nas, vize za SAD trebaju još državljani Cipra, Bugarske te Rumunjske.

Kada Pompeo bude u petak, Grlić Radman očekuje načelnu i afirmativnu objavu oko ukidanja viza.

“O tome odlučuju razna tijela u SAD-u uz podršku Američkog veleposlanstva, mislim da možemo u narednim mjesecima očekivati pozitivnu odluku”, dodaje.

Komentari (1)
Pogledajte sve

visa B (koju većina ljudi koristi za poslovni put i turizam) je cca 160eur te vrijedi 10 godina. bez vize je za svaki posjet americi potrebna prijava 48 ili 72h unaprijed i košta cca 30 eur. tako da nakon 5 odlazaka u SAD više ne postoji ekonomska računica a i procedura je puno kompliciranija pri ulasku i ne smijete se zaboravit prijavit unaprijed…..

 

Molim da ipak malo istražite na što de odnosi “ukidanje vise” i da date neke relevantne podatke.

 

Ovo gore je “google novinarstvo” najlošije kvalitete…..žutilo….

New Report

Close