Hrvatska će biti rekorder po broju PET/CT-a

Autor: Marija Crnjak , 12. studeni 2019. u 21:59
Foto: Getty Images

Medikol od Philipsa kupuje četiri uređaja nove generacije za 10 milijuna eura.

Medikol i Philips u utorak su potpisali Ugovor o kupnji četiri najsuvremenija PET/CT uređaja nove generacije, investiciji vrijednoj 10 milijuna eura.

“Ovo je novi početak za Medikol i za hrvatsko zdravstvo, danas smo tu da pokažemo da možemo bolje, zahvaljujući našim partnerima i zaposlenicima. Želimo i dalje biti partner javnog zdravstva, iako u ovu investiciju idemo na vlastiti trtošak”, istaknuo je Ivan Rajković, predsjednik Uprave Medikola. Primijetio je da na svečano potpisivanje nije došao nijedan predstavnik Ministarstva zdravstva, iako su svoje predstavnike poslali Ministarstvo gospodarstva i turizma.

Kako je poznato, ljetos je ministar zdravstva Milan Kujundžić potvrdio da i država planira nabaviti 4 PET/CT uređaja, pojasnivši da su Medikolovi postojeći uređaji stari i da su često u kvaru.

Zasad iz Ministarstva nisu dali naslutiti da od ulaganja odustaju, a ako se Kujundžićevi planovi ostvare, Hrvatska će imati dvotruko više PET/CT uređaja od potrebnog. Naime, prema smjernicama jedan uređaj je potreban na milijun stanovnika, a Hrvatska bi ih uskoro mogla imati čak 9, osam novih i jedan koji od ranije radi na Rebru.

Komentirajte prvi

New Report

Close