HRT gradi sobu za pušenje koju će platiti 866 tisuća kuna

Autor: Marija Crnjak , 19. ožujak 2013. u 16:50
Photo: Davor Puklavec/PIXSELL

Državni inspektorat donio je rješenje kojim se naređuje HRT-u da prikladnim mjerama provede zaštitu nepušača.

Pušači s Hrvatske radiotelevizije konačno mogu odahnuti u strahu od inspekcije, jer HRT upravo kreće u opremanje sobe za pušenje koju će platiti 866 tisuća kuna. Kako je za poslovni.hr potvrdio odjel za odnose s javnošću HRT-a, na uređenje prostora za pušenje javnu televiziju je prisilio Državni inspektorat.

"Državni inspektorat donio je rješenje kojim se naređuje HRT-u u svrhu sigurnosti, zaštite na radu i zaštite nepušača od djelovanja duhanskog dima, da prikladnim mjerama provede zaštitu nepušača od djelovanja duhanskog dima, odnosno da osigura zasebne prostorije s odgovarajućim prisilnim provjetravanjem u kojima bi pušenje bilo dozvoljeno. Prostori za pušenje izvedeni su u takozvanim zajedničkim prostorima objekta, a ulaganje obuhvaća osiguranje zakonski propisanih uvjeta za takve prostore, odnosno odgovarajuću ventilaciju.

Na HRT-u pojašnjavaju da su tako krajem prošle godine raspisali javni natječaj, i temeljem kriterija najniže cijene, odabran je najpovoljniji ponuditelj, tvrtka S.V.I.G. iz Hraščina Trgovišća, s kojom je potpisan ugovor. Iznos ugovora, kako se može vidjeti u objavi na Narodnim novinama, težak je 866 tisuća kuna s PDV-om.

Komentari (1)
Pogledajte sve

jel to za novinare koji p(r)opuše na dnevniku 1/2/3 ?

New Report

Close