HPB izašao s najnižom kamatom za kredite APN-a

Autor: Ana Blašković , 02. rujan 2020. u 22:00
U Agenciji su javno otvorene ponude 14 banaka za novi krug subvencioniranih stambenih kredita/JURICA GALOIĆ/PIXSELL

Sudeći po ponudama, za većinu kreditora jeftiniji su eurski od kredita u kunama.

Na adresu Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN) u srijedu je stiglo 14 ponuda banaka za novu rundu subvencioniranih stambenih kredita uz raspon (efektivne) kamate od 2,12 posto do 3,5 posto.

Za mlade koji podižu kredite uz pomoć države najnižu kamatu ponudila je Hrvatska poštanska banka od 2,12 posto za eurske i kunske kredite.

Slijedi Zagrebačka banka s 2,22 posto i Privredna s 2,48 posto. Cjenovnu razliku ovisno o valuti nisu radile Samoborska (3,26 posto) ni Croatia banka koja je cjenovno najskuplja, 3,5 posto.

Sudeći po ponudama, za većinu kreditora jeftiniji su eurski od kredita u kunama. Primjerice, u OTP-u nude 2,22 posto za eure te 2,32 posto za kune, Raiffeisen 2,4 posto za europsku, a 2,7 za domaću valutu, dok je kamata u Ersteu na eurski kredit 2,45 posto te 2,99 posto na kunski.

Nakon što se obrade ponude i banke sklope s APN-om ugovore, 9. rujna trebao bi biti objavljen i službeni popis banaka koje će nuditi subvencionirane zajmove i po kojim uvjetima, a zaprimanje prijava građana trebalo bi startati 28. rujna.

Dosad je putem četiri runde prijava odobreno više od 13 tisuća takvih kredita gdje država plaća dio kamate.

Komentirajte prvi

New Report

Close