Hotelijeri žele ‘svadbeni režim’ za Novu godinu, do 2 ujutro

Autor: Marija Crnjak , 19. prosinac 2021. u 09:16
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Trenutne epidemiološke mjere dopuštaju okupljanje samo do ponoći.

Za razliku od dočeka nove 2021. godine, koji je ugostiteljima praktički bio zabranjen zbog strogih epidemioloških mjera, sljedeći novogodišnji party na programu je mnogih domaćih hotela, uz velik interes gostiju.

No, ni ove godine ne ide glatko jer je prema trenutnim mjerama Nacionalnog stožera civilne zaštite okupljanje i dalje dozvoljeno samo do ponoći, pa se neće moći ni ispiti ta čaša pjenušca bez rizika od kazne inspekcije. Zbog toga je Udruga poslodavaca u hotelijerstvu Hrvatske već u studenom apelirala kod Stožera da se samo tu jednu noć postave uvjeti poslovanja kao za svadbe, te da zabava smije trajati do 2 sata ujutro, potvrdio nam je Bernard Zenzerović, direktor UPUHH-a.

Otvoreno 200 hotela

”Proveli smo anketu među članicama naše udruge i pokazalo se da će za novogodišnje praznike biti otvoreno nešto više od 200 hotela te se nadamo većem brojem gostiju nego lani. No, kad su u pitanju organizirani dočeci Nove godine, imamo operativni problem jer ne znamo kako možemo raditi, i gosti žele znati što će ih čekati u hotelu. Naš je prijedlog Stožeru da se ta jedna noć organizira prema režimu za svadbe, da se ulazi s Covid-potvrdama, da se okupljanje prijavi stožeru civilne zaštite i da se radi do 2 ujutro. Vjerujemo da je to razuman i racionalan prijedlog s obzirom na kontekst. U kontaktu smo s predstavnicima Ministarstva turizma i Stožera, i imamo informaciju da će odluka biti donesena sljedeći tjedan”, pojasnio je Zenzerović, dodajući da su se od početka epidemije hoteli pokazali kao odgovoran sektor te je stoga siguran da će sve vrhunski funkcionirati i za Novu godinu.

Hoteli svoje ponude različito oglašavaju, većinom ne definiraju do kad misle bančiti, no iz programa se daje iščitati da računaju na svadbeno radno vrijeme. Mnogi imaju živu glazbu, po nekoliko sljedova, kasni doručak, a neki i komuniciraju da će se zabava nastaviti nakon ponoći.

Iz Liburnije pozivaju na nezaboravnu zabavu u Opatiji, uz najavu da će se velika proslava i doček Nove godine održati na spektakularnom mjestu s najljepšim pogledom na Mediteranu, uz jelovnik od pet sljedova i glazbu uživo.

Doček uz Maju Šuput

U luksuznom Maistrinu Grand Park Hotelu također najavljuju večeru u 5 sljedova, doček Nove godine uz glazbu uživo, te nakon ponoći party i kasne zalogaje u Viva Eufemia lobby baru. Doček 2022. godine u hotelima Olympia & Olympia Sky najavljuje se uz nastup Maje Šuput, a čak se i planira repriza dočeka dan kasnije. Na Valamarovim stranicama jasno je naznačeno da je program događanja u Poreču podložan promjenama sukladno epidemiološkim mjerama koje će biti na snazi u trenutku održavanja događanja, a trenutno je za svaki događaj naznačeno da završava u ponoć.

Ponudit će i program dočeka Nove godine u podne, namijenjen obiteljima s malom djecom, a u restoranu Spinnaker organizirat će se novogodišnja večera u 7 sljedova, uz čašu pjenušca za zdravicu u pola noći.

U agencijama zasad dobro prodaju novogodišnje aranžmane i trenutno ne bilježe otkaze rezervacija, no sve je još na vagi. “Primijećujemo velik interes i organizatora i gostiju za novogodišnje pakete i zasad nema otkaza, no priča se da bi ih moglo biti ako se zakomplicira situacija. Tako je ovog vikenda išla neslužbena informacija da Istra otkazuje dočeke, no zvali smo hotele i nitko zasad to ne planira. Od hotela smo dobili određen broj paketa koje možemo prodati kao za doček, ostalo se može prodavati samo kao smještaj ako ostane slobodnih soba.

Na taj način hoteli su ograničili broj okupljenih na samoj novogodišnjoj proslavi”, kažu nam iz Azur toursa.

Komentirajte prvi

New Report

Close