Holiday postao Grand Hotel Zagreb, otvaranje za par tjedana

Autor: Marija Crnjak , 16. ožujak 2023. u 07:00
Foto: PD

Poduzetnik Vido Kristić uložio oko 15 milijuna eura u zdanje koje je propadalo, a uz bogati wellness imat će i sadržaje poput barokomore i plutajuće sobe.

Nakon temeljite obnove objekta koji je godinama poslovao kao Hotel Holiday, na zagrebačkom Jankomiru početkom travnja otvara se Grand Hotel Zagreb, a u taj kongresni hotel s četiri zvjezdice dubrovački poduzetnik Vido Kristić uložio je oko 15 milijuna eura.

Time su konačno svanuli bolji dani za hotel koji je uslijed vlasničkih previranja i bez suvislog upravljanja godinama propadao. Sljedeći na redu za ulaganje Kristićev je hotel Pula koji je kupio kad i Holiday 2020. godine, potvrdio je poduzetnik za Poslovni dnevnik.

Ostaje i kongresna namjena
”Obnova hotela trajala je oko godinu i pol i bila je nešto sporija nego smo planirali zbog poznatih okolnosti na tržištu, no uspjeli smo napraviti hotel u kojem će naši gosti moći i kvalitetno raditi i odmarati, za što će imati sve potrebne sadržaje. Objekt smo temeljito obnovili, nismo dirali tlocrt ali smo ga ogolili do kostura, tako da je sve novo, od instalacija do fasade”, pojasnio je Kristić.

160

soba imat će Grand hotel Zagreb, baš kao i prije obnove koja je trajala godinu i pol dana

Hotel će i dalje imati oko 160 soba, ostaju i 4 kongresne dvorane i manje dvorane za sastanke, a za razliku od bivšeg Holidaya, Grand će imati i bogat wellness i spa s teretanom, uključujući unutrašnji bazen, saune, ali i neuobičajene sadržaje poput barokomore i plutajuće sobe. Gastronomska ponuda uz hotelski uključuje nacionalni a la carte restoran i bar.

Osnivač tvrtke B.M.V. Inženjering Vido Kristić hotelske objekte u Zagrebu kupio je od Erste banke. Kristićeva obitelj živi na potezu Kalifornija-Dubrovnik, u SAD-u se već desetljećima bave građevinom, a u turizam na Jadranu prvi put su ušli 2013. godine u Neumu, gdje je njihova zagrebačka tvrtka B.M.V. Inženjering kupila Grand hotel Neum od Agencije za privatizaciju Hercegovačko-neretvanskog kantona.

U Grand hotel Neum u prve godine poslovanja uložili su oko 20 milijuna eura, a javnosti su postali poznati u pandemijskoj sezoni jer ne samo da su zadržali svih stotinjak radnika hotela, već su angažirali i 35 sezonaca koji su u hotelu radili i u 2019. i imali su obećanje poslodavca da se vraćaju u 2020. godini.

Uspjeli smo napraviti hotel u kojem će naši gosti moći i kvalitetno raditi i odmarati, kaže Vido Kristić/PD

Prilikom preuzimanja hotela Pula, jednog od rijetkih hotela na Jadranu koji radi cijelu godinu, Kristić je najavio da mu je namjera podići ga na 4, možda i 5 zvjezdica. Tu ima puno potencijala, ali i jako puno posla jer je objekt u derutnom stanju. Zagrebački Grand također je na dobroj poziciji, na ulazu u grad, i u prošlosti je imao dobar promet, što je Kristiću dalo optimizam da može napraviti dobar proizvod.

Bivši vlasnici
Inače, zagrebački Holiday u Jankomiru izgrađen je uoči Univerzijade 1987. i zamišljen je kao kongresni hotel s pet dvorana za sastanke, a neko vrijeme bio je popularan za razne evente, poput vjenčanja. Hotel Pula ima 180 soba i osam apartmana, i nalazi se u blizini mora na pulskom Lungo mare.

Hotele koji su poslovali pod tvrtkama Sunčana staza preuzela je Erste banka nakon predstečajne nagodbe odnosno stečaja, a bivši vlasnik Mile Rudan, također iseljenik iz Kanade gdje se bavi hotelijerstvom, svojedobno je optuživao suradnike da su mu radili iza leđa i navukli mu na vrat policijsku istragu, zbog čega ih je i sudski gonio.

Prije pet godina kao vlasnik Holidaya u sudski registar upisao se poduzetnik Miroslav Trninić, da bi tvrtka Sunčana staza sa sjedištem u Zagrebu sredinom 2018. godine dospjela u stečaj. Prilikom preuzimanja hotela Trninić nam je ispričao da mu je cilj pozicionirati oba gradska hotela na tržištu, uložiti u kvalitetu i podići zvjezdice, no do toga nije došlo.

Komentirajte prvi

New Report

Close