HOK i Zagrebačka banka potpisali ugovor o nastavku kreditiranja obrtnika

Autor: Poslovni.hr/Hina , 20. siječanj 2014. u 12:39
Photo: Marko Prpic/PIXSELL

Hrvatski obrtnici će i u ovoj godini imati mogućnost povoljnijeg kratkoročnog i dugoročnog kreditiranja.

Hrvatski obrtnici će i u ovoj godini imati mogućnost povoljnijeg kratkoročnog i dugoročnog kreditiranja temeljem ugovora o poslovnoj suradnji koji su potpisali Hrvatska obrtnička komora (HOK) i Zagrebačka banka, izvijestili su danas iz HOK-a.

Članovima HOK-a kratkoročni krediti s povoljnijom kamatnom stopom odobravat će se za financiranje sezonskih poslova, kao i ugovorenih poslova za isporuku roba ili usluga te financiranje potreba za obrtnim sredstvima, a dugoročni krediti mogu biti namijenjeni za financiranje trajnih obrtnih sredstava, navodi se u priopćenju.

Od ove godine, uz kredite uz valutnu klauzulu, bit će mogući i kunski krediti.

Predsjednik HOK-a Dragutin Ranogajec ističe kako se ovim aneksom ugovora nastavlja višegodišnja uspješna suradnja HOK-a i Zagrebačke banke, kao strateškog partnera u sinergijskom programu Obrtnik&partner.

Podsjetio je kako je partnerstvo HOK-a i Zagrebačke banke dodatno ojačano i projektom Moj motiv, koji je namijenjen promociji i jačanju konkurentnosti obrtništva te povezivanju obrtnika i dizajnera u stvaranju novih originalnih proizvoda temeljenih na obrtničkoj tradiciji.

I članica Uprave Zagrebačke banke Daniela Roguljić Novak izrazila je zadovoljstvo nastavkom suradnje s obrtnicima.

Uz povoljnije financiranje za razne namjene, od širenja poslovanja do osiguravanja tekuće likvidnosti, obrtnicima se trude pomoći i savjetom, pri izradi ključnih dokumenata za realizaciju financiranja kao što su poslovni plan i investicijski elaborat, kazala je.

Kratkoročni krediti namijenjeni obrtnicima ugovaraju se na rok otplate do 12 mjeseci, dok je za dugoročne kredite rok otplate do 36 mjeseci, uz mogućnost počeka do 6 mjeseci, koji nije uključen u rok otplate kredita.

Komentirajte prvi

New Report

Close