HND na HTV-u oštro prosvjeduje protiv smjene Zorana Šprajca

Autor: Poslovni.hr/Hina , 08. studeni 2013. u 16:18
Zoran Šprajc, televizijski voditelj. Photo: Anto Magzan/PIXSELL

“Sada, nakon samo pet mjeseci, donose odluku o smjeni, pa se pitamo, gdje je tu njihova odgovornost?”, ističe HND.

 Ogranak Hrvatskog novinarskog društva (HND) na HTV-u oštro je danas prosvjedovao protiv smjene rukovoditelja Informativnog medijskog servisa (IMS) Zorana Šprajca koju je nazvao "još jednom skandaloznom odlukom Ravnateljstva i programskog vodstva HRT-a".

Ogranak HND-a na HTV-u u današnjem priopćenju podsjeća kako su Šprajca "valjda uvjereni u njegove organizacijske i programske kvalitete" na to mjesto upravo i imenovali ravnatelj programa HRT-a Goran Rotim i glavni ravnatelj HRT-a Goran Radman.

"Sada, nakon samo pet mjeseci, donose odluku o smjeni, pa se pitamo, gdje je tu njihova odgovornost?", ističe HND.

Razlozi zbog kojih je smijenjen Zoran Šprajc, smatraju, mogli bi se primijeniti i na one koji su takvu odluku donijeli, "jer su oni generatori kaosa i to na sva četiri kanala javne televizije".

"Svatko tko imalo poznaje stanje unutar IMS-a zna kako za određene procese treba vremena, ali i da se oni provode prema parametrima koje je sa svojim timom postavio upravo Goran Radman", napominje HND.

Tvrdi kako su upravo te "zadaće i ciljevi" doveli do potpune dezorganizacije unutar novog sustava nazvanog 'IMS'.

"Gdje je onda odgovornost Radmana i Rotima, koji su odobrili implementaciju sustava koji niti na jednoj razini nije dao pozitivne i brze učinke", pitaju u priopćenju koje je potpisala predsjednica Ogranka HND-a na HTV-u Elizabeta Gojan.

Podsjećaju kako je upravo smijenjeni Zoran Šprajc dobio najveći broj glasova zaposlenika HRT-a u legalnoj proceduri koju je proveo glavni ravnatelj HRT-a Goran Radman. Također podsjećaju da Goran Rotim nije dobio takvu aklamacijsku potporu kolega, već Marija Nemčić, pa je na svoju funkciju imenovan odlukom glavnog ravnatelja HRT-a Radmana.

HRT je danas izvijestio da je Rotim predložio, a Radman prihvatio razrješenje Šprajca s mjesta rukovoditelja Informativnog medijskog servisa, te da će funkciju v. d. rukovoditelja IMS-a od 11. studenog obavljati Tomislav Špoljar.

U priopćenju su danas ustvrdili da projekt IMS-a kasni u svim fazama te da utvrđeni ciljevi i zadaće IMS-a koje je Šprajc bio dužan ostvariti nisu ostvareni, a ravnatelj Programa Rotim procijenio je da daljnji ostanak Šprajca na funkciji rukovoditelja IMS-a ne bi dao pozitivne i brze učinke u realizaciji zadanih ciljeva.

Komentirajte prvi

New Report

Close