Hilton promovira hrvatski grad kao novu uzbudljivu destinaciju za 2021.

Autor: Marija Crnjak , 16. prosinac 2020. u 07:13
Resort na predjelu Kostabela/RIJEKA.HR

Ova riječka investicija tvrtke JTH Costabella vrijedna više od 80 milijuna eura obuhvaća objekt na 10 etaža, a smještaj se nudi u 132 sobe i 66 vila.

Radovi na novom hotelskom kompleksu Hilton Rijeka Costabella Beach Resort & Spa, u koji se ulaže više 80 milijuna eura, primiču se kraju, dovršeno je više od 95 posto projekta, a otvaranje se očekuje u travnju 2021., objavili su investitori, tvrtka JTH Costabella te predstavnici hotelskog lanca Hilton.

Hotel bi trebao krenuti s radom kad se zbog početka cijepljenja protiv koronavirusa već najavljuje lagani povratak turističkog prometa, a Hilton je upravo ovih dana na svojim stranicama Costabellu uvrstio na listu 21 novootvorenog objekta, uzbudljivih novih destinacija koje će dočekati goste u 2021. godini.

Ističu i vrlo optimistične rezultate istraživanja koje im je pokazalo da potrošači iduće godine planiraju nadoknaditi putovanja koja su propustila zbog pandemije – u Hiltonovoj anketi čak 66 posto Amerikanaca i 60 posto Kineza izjasnilo se da će ubuduće prestati odgađati planirana putovanja, dok 57 posto Britanaca već planira putovanja u 2021. godini.

Vlasnik JTH Costabella Jaroslav Trešnak rekao je prilikom obilaska gradilišta da je objekt napredovao unatoč poteškoćama s nepredvidivom pandemijom. Rezervacije za hotel već su krenule, kao i proces zapošljavanja kadrova.

Hiltonov kompleks na predjelu Kostabela u Rijeci izgrađen je na čestici površine 18 tisuća četvornih metara, a cijeli objekt na 10 etaža prostire se na površini od 25 tisuća četvornih metara. Osim u hotelskim sobama, gosti će moći boraviti i u smještajnim kapacitetima u vilama uz hotel.

Resort će, rečeno je, imati 132 sobe, 66 vila, šest manjih i većih ugostiteljskih objekata, te jedan od najvećih wellnessa u regiji, spa zonu koja se prostire na više od 3000 četvornih metara na dva kata, s različitim tretmanima, u 7 prostorija za masaže, saune, lapidarij i parne saune.

Hilton usluge toga spa centra namjerava ponuditi kroz članstvo i građanima koji nisu hotelski gosti. Gostima će, pak, na raspolaganju biti 200 metara privatne plaže, uz manje pristanište za brodove, prostor za sportove na vodi i drugo.

Trenutačno su dovršene hotelske sobe gotove i nastavlja se s montiranjem kuhinja u zajedničkim prostorijama. Uređeni su unutrašnji i vanjski bazeni, kao i wellness i spa centar s prostorijama za masaže, saunama te kozmetički i frizerski salon i stomatološka ordinacija.

Uz to, završeni su i svi podmorski i nadmorski radovi na plaži dugačkoj oko 200 metara, kao i šetnica koju je dao urediti Grad Rijeka, a sada se obavljaju obrtnički radovi i opremaju plažni paviljoni.

Gradonačelnik Vojko Obersnel prilikom obilaska ustvrdio je da je Hilton Costabella Beach Resort & Spa kompleks iznimno važan za daljnji razvoj Rijeke kao turističke destinacije, koji će Grad podići vrlo visoko na ljestvici odredišta s kvalitetnim smještajem.

Komentirajte prvi

New Report

Close