Hilton nakon Zagreba traži prilike na obali

Autor: Marija Crnjak , 12. studeni 2018. u 22:00
Interijer je djelo domaćih dizajnera, koji su unijeli i motive tradicijskih jela/Marko Lukunić/PIXSELL

Brend njeguje lokalnu kulturu, a ovo je prvi njegov hotel u kontinentalnoj Europi. Slijede otvorenja u Londonu, Madridu i Parizu.

Hotel Canopy by Hilton, investicija tvrtke Zagreb City hotels Hrvoja Pezića vrijedna 8 milijuna eura, otvoren je u ponedjeljak u zagrebačkom Centru Branimir.

Radi se o prvom Canopy hotelu u kontinentalnoj Europi, a nakon Zagreba, hoteli tog brenda bit će otvoreni i u Londonu, Madridu i Parizu. Radi se o lifestyle brendu koji njeguje lokalnu kulturu, a za uređenje zagrebačkog hotela angažirani su domaći dizajneri, Studio Franić i Šekoranja te hrvatski proizvođači namještaja, ističu u Hiltonu.

U hotelu se tako mogu naći motivi šestinske nošnje, starih tvornica, znanosti i umjetnosti, kao i zagrebačka tradicijska jela prezentirana na suvremen način u restoranu ReUnion.

 

8 milijuna

eura tvrtka Hrvoja Pezića uložila je u zagrebački Canopy by Hilton hotel

Hotel ima 151 sobu, restoran i bar, fitness, retreat room, transfer room te dvije dvorane za sastanke. Nakon DoubleTree, otvaramo Canopy, a očekuje nas otvorenje Gardena Inna sljedeće godine. Iznimno smo ponosni na ovaj hotel i sretni smo što imamo tako dobru suradnju. Hrvatska je iznimno bitno tržište za Hilton.

Ona ima divnu obalu i mi već gledamo kako ćemo se još dodano proširiti ondje i razvijati naše hotele, ali jednako tako grad Zagreb nam je izuzetno bitan, jer raste i mi želimo u tom također sudjelovati”, rekao je Alan Mantin, izvršni direktor Hiltona za razvoj južne Europe.

Ministar turizma Gari Cappelli istaknuo je da će ova investicija sa svjetskim poznatim brendom doprinijeti još boljem pozicioniranju Zagreba, ali i čitave Hrvatske kao destinacije s kvalitetnom ponudom.

Najavio je pritom da će u hrvatski turizam u 2019. sliti novih 1,05 milijardi eura investicija, pri čemu će 626 milijuna investirati tvrtke investirati u svoje turističke projekte, a županije, gradovi i općine 425 milijuna eura.

Komentirajte prvi

New Report

Close