Hilton bi se širio, Intercontinental bi Brijune

Autor: Marija Crnjak , 26. ožujak 2014. u 22:00
Brijuni zanimljivi zbog atraktivne lokacije/ D. Marušić/PIXSELL

Ministar Lorencin u Washingtonu i Atlanti, cilja i na ulagače i na turiste.

Ministar turizma Darko Lorencin u skopu američke turneje susreo se s predstavnicima dviju globalnih hotelskih kompanija, Hilton te Intercontinental Hotels.

Predstavio im je katalog investicija, najavljujući i natječaj za odabir investitora za Veliki Brijun u rujnu. Iako su već prisutni u Dubrovniku i Zagrebu, iz Hiltona su poručili da su zainteresirani za snažnija ulaganja u Hrvatsku. Za Brijune je zainteresirana i grupacija Intercontinental Hotels, čija je predstavnica Karla Cannito izrazila interes za projekt Brijuna, ponajprije zbog atraktivne lokacije, mogućeg razvoja ekoturizma, blizine zračnih luka, ali i dobrih cesta koje povezuju Hrvatsku s velikim europskim metropolama.

Lorencin će u Atlanti posjetiti CNN, s čijim će menadžmentom razgovarati o mogućnostima promocije Hrvatske. U Washingtonu se sastao i s Kenom Hyattom, jednim od vodećih ljudi američke vlade koji se bave turizmom, koji je iskazao zadovoljstvo zato što je hrvatska strana izmijenila zakonodavni okvir s ciljem olakšavanja ulaganja.

Komentari (1)
Pogledajte sve

čekaj a ko je taj tip ministar ili socijalistički direktor turističke zajednice Hrvatske

New Report

Close