HEP: Cijene struje za sada neće rasti samo kućanstvima

Autor: Poslovni dnevnik , 14. listopad 2021. u 22:00
Iz HEP-a poručuju da su cijene za poduzetnike izraženije podložne tržišnim promjenama/D. JARAMAZ/PIX

Iz HEP-a napominju kako za kupce kategorije poduzetništvo odluku o iznosu tarifnih stavki donosi Hrvatska energetska regulatorna agencija na temelju propisane metodologije.

Iz Hrvatske elektroprivrede (HEP) su u četvrtak izvijestili kako se cijene električne energije za kućanstva zasigurno u sljedećih nekoliko mjeseci neće mijenjati te kako će za sve svoje kupce iz vlastite proizvodnje i ostalih izvora i u idućem razdoblju osigurati dovoljne količine struje.

“Što se tiče opskrbe poslovnih kupaca (kategorije poduzetništvo), cijene su izraženije podložne promjeni tržišnih uvjeta”, navode iz HEP-a.

Stoga je HEP Opskrba, kako ističu, razumijevajući osjetljivost brojnih tvrtki na promjenjivost cijene, u kontinuiranom kontaktu sa svim svojim velikim kupcima, te svoje ponude i ugovore prilagođava zahtjevima i specifičnostima svakog pojedinog kupca.

Iz HEP-a napominju kako za kupce kategorije poduzetništvo, korisnike javne usluge u okviru zajamčene opskrbe koju pruža HEP Elektra, odluku o iznosu tarifnih stavki za zajamčenu opskrbu električnom energijom za svako nadolazeće tromjesečno razdoblje donosi Hrvatska energetska regulatorna agencija na temelju propisane metodologije.

Na to se nadovezala obavijest Gradske plinare Zagreb koja je poručila da će svim poduzetnicima koji kupuju plin od tog opskrbljivača nakon 1. studenoga računi biti viši za tri do četiri puta. Iz GPZ-a svoj potez opravdavaju znatnim poremećajem na tržištu.

Komentirajte prvi

New Report

Close