HDZ i DDS neće poduprijeti proračun i Dubrovnik čekaju novi izbori

Autor: Poslovni.hr/Hina , 20. travanj 2015. u 16:28
Foto: Hina

Dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić rekao je u ponedjeljak u Dubrovniku kako su, po informacijama s kojima raspolaže, čelnici dubrovačkoga HDZ-a i stranke Dubrovačkog demokratskog sabora odlučili da neće poduprijeti prijedlog proračuna za 2015. godinu.

Dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić rekao je u ponedjeljak u Dubrovniku kako su, po informacijama s kojima raspolaže, čelnici dubrovačkoga HDZ-a i stranke Dubrovačkog demokratskog sabora odlučili da neće poduprijeti prijedlog proračuna za 2015. godinu kako bi ponovno išli na izbore za gradonačelnika i Gradsko vijeće u rujnu ove godine.

Na konferenciji za novinare o prijedlogu proračuna i političkome stanju u Dubrovniku Vlahušić je poručio kako DDS i HDZ, koji u dubrovačkome Gradskom vijeću imaju 12 vijećnika, rade "cirkus od cijeloga grada".

"Po svemu sudeći i informacijama koje imam iz HDZ-a i DDS-a, kao i informacijama iz Zagreba i Dubrovnika, HDZ i DDS su odlučili kako neće usvojiti proračun i kako žele ići na nove izbore", rekao je Vlahušić, dodajući kako ni jedna ni druga stranka dosad nisu dale amandmane na proračun za 2015. godinu.

Vlahušić je novinarima rekao kako je "stvarni šef dubrovačkoga HDZ-a zapravo predsjednik DDS-a Pero Vićan" te kako vjeruje da se unutar HDZ-a trenutačno traži kandidat koji bi mogao stati protiv Vlahušića na novim izvanrednim izborima.

Na novinarsko pitanje zašto se spominju novi izbori ako se većinskih 13 ruku potpore na sljedećoj sjednici Gradskog vijeća za proračun može osigurati u suradnji s listom "Zajedno za grad", Vlahušić je odgovorio kako nije siguran u njihovu potporu.

"Oni su rekli kako bi voljeli vidjeti proračun pa će onda možda imati još nešto za dodati. To znači da nema njihovih ruku potpore", odgovorio je Vlahušić te dodao kako nije siguran ni u što osim da se "elementi ludosti valjaju cestom na koje on mora reagirati".

Istaknuo je i kako će prijedlog proračuna za 2015. biti na njegovu stolu za 15-ak dana te da takav prijedlog u najboljem slučaju može biti prihvaćen za mjesec dana. Kao glavne razlike u odnosu prema prošlogodišnjem prijedlogu proračuna za ovu godinu, Vlahušić je istaknuo izostanak kreditnih zaduženja, u prvom redu za javnu garažu na Ilijinoj glavici. Prijedlog proračuna iznosit će tako nešto više od 396 milijuna kuna.

U dubrovačkome Gradskom vijeću je deset vijećnika koalicije HNS-SDP-HSU, osam vijećnika koalicije HDZ-HSP AS-HSLS-HSS-BUZ-HDS-a, četiri vijećnika DDS-a te tri vijećnika liste "Zajedno za grad".

Komentirajte prvi

New Report

Close