HBOR produljio rok otplate Covid-19 zajmova za obrtna sredstva s tri na pet godina

Autor: Ana Blašković , 09. srpanj 2020. u 22:00
Čelnica HBOR-a Tamara Perko/Luka Stanzl/PIXSELL

Najniži iznos koji se može zatražiti od HBOR-a je milijun kuna, a za kredite veće od 37 milijuna kuna moguće je izravno odobrenje.

Hrvatska banka za obnovu i razvitak (HBOR) produljila je rok otplate Covid-19 zajmova za obrtna sredstva s tri na pet godina.

“Zbog i dalje otežanih uvjeta poslovanja hrvatskih gospodarstvenika, a kako bi se olakšalo poslovanje i otplata kreditnih obveza, HBOR je produžio rok otplate po programu obrtna sredstva Mjera COVID-19 na pet godina, uključujući i mogućnost korištenja počeka do jedne godine”, stoji u priopćenju.

Covid-19 krediti jedna su od mjera za pomoć poduzetnicima pogođenim posljedicama epidemije, a odobravaju se kroz 14 poslovnih banaka po modelu podjele rizika. Najniži iznos koji se može zatražiti od HBOR-a je milijun kuna, a za kredite veće od 37 milijuna kuna moguće je izravno odobrenje.

Iz banke podsjećaju da povoljna sredstva za likvidnost iz bančinih izvora poduzetnici mogu zatražiti i putem osam banaka s kojima su u svibnju zaključeni sporazumi o okvirnim kreditima čime je na raspolaganju 1,2 milijarde kuna za likvidnost.

Najniži iznos kredita nije ograničen, a najviši je 35 milijuna kuna. HBOR je svim klijentima kojima je kredit odobren izravno omogućio korištenje moratorija u trajanju do ukupno 7 mjeseci, odnosno do 10 mjeseci onima koji imaju pozitivan “Covid score”.

Komentirajte prvi

New Report

Close