HAC će na ‘makeover’ potrošiti 263 milijuna kuna, evo na što će otići novac

Autor: Marija Brnić , 03. svibanj 2022. u 07:00
Motel Rastovica bit će srušen i na toj se lokaciji neće graditi novi objekt/PD

Riječ je o starim i zapuštenim objektima motela i bungalova koji su dugo izvan funkcije.

Hrvatske autoceste uskoro će srušiti Motel Rastovica na autocesti A3 Bregana-Zagreb-Lipovac. U tijeku je natječaj za posao vrijedan oko tri milijuna kuna, no, kako nam je potvrđeno u HAC-u, nakon uklanjanja na toj se lokaciji neće graditi novi sadržaj.

Riječ je o starim i zapuštenim objektima motela i bungalova koji su dugo izvan funkcije, u ruševnom stanju i po ocjeni HAC-a predstavljaju opasnost za okoliš i sigurnost korisnika odmarališta.

Njihovo uklanjanje dio je šireg projekta revitalizacije i uređenja mreže odmorišta i pratećih uslužnih objekata duž cijelog pravca A3, a gradnja novog objekta na konkretnoj lokaciji nije predviđena, jer se, objašnjavaju u HAC-u, na tom odmorištu nalazi moderna benzinska postaja s trgovinom i restoranom, koji zadovoljavaju visoku razinu kvalitete usluge za sve putnike.

Autocesta A3 većim dijelom predstavlja stari autocestovni pravac na kojem mreža odmorišta zahtijeva generalnu rekonstrukciju, a pored obnove odmorišta na tom pravcu je u tijeku i izgradnja novih platoa odmorišta, ukidanje postojećih odmorišta kao i uklanjanje dotrajalih i devastiranih pratećih uslužnih objekata, sve, kako kažu u HAC-u, temeljem projekcije optimalnog rasporeda odmorišta s obzirom na njihov tip i međusobnu udaljenost.

Projekt revitalizacije obuhvaća 30-ak lokacija odmorišta, a investicija koju HAC financira iz vlastitih izvora i namjerava dovršiti do lipnja 2026., vrijedna je ukupno 263 milijuna kuna.

Ove godine u sklopu tog projekta okončat će se izgradnja platoa novog odmorišta Črnec na dionici Ivanja Reka-Ježevo, generalna rekonstrukcija odmorišta Ježevo-jug i odmorišta Nova Gradiška-Dragalić-sjever, te rekonstrukcija autoceste i uklanjanje priključka odmorišta Ježevo-sjever.

Komentirajte prvi

New Report

Close