Građanima poslano upozorenje vezano uz cijepljenje

Autor: Poslovni.hr/Hina , 09. travanj 2021. u 14:27
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Ravnateljica županijskog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Nataša Turić pozvala je građane da se prijave za cijepljenje.

Cijepljenje građana starijih od 65 godina i s rizičnim oboljenjima na organiziranim punktovima nastavlja se 10. i 11. travnja na tri lokacije u Osijeku.

Načelnik osječko-baranjskog Stožera Civilne zaštite Ivan Hampovčan rekao je u petak da građani ne mogu bez poziva i prijave doći na cjepne punktove demantrajući pojedine napise na društvenim mrežama da je to moguće.

Hampovčan je izvijestio i da nastava u svim školama u Osječko-baranjskoj županiji počinje u ponedjeljak, 12. travnja, prema redovitom načinu rada.

Cijepljenje građana starijih od 65 godina i s rizičnim oboljenjima na organiziranim punktovima nastavlja se 10. i 11. travnja na tri lokacije u Osijeku – dvorana Gradski vrt i zgrade Doma zdravlja i NZZJZ, te zgradama domova zdravlja u Belom Manastiru, Đakovu, Valpovu, Belišću, Našicama, Donjem Miholjcu i Čepinu. Provodit će se od 8 do 13 sati, te od 14 do 19 sati.

„Na području županije u tijeku je druga faza cijepljenja. Treća faza koja obuhvaća sve građane počet će kada stignu dovoljne količine cjepiva“, istakao je Hampovčan te na konferenciji za novinare demantirao napise na društvenim mrežama da građani mogu bez poziva i prijave doći na cjepne punktove.

Ravnateljica županijskog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Nataša Turić pozvala je građane da se prijave za cijepljenje.

„Osobe starije od 65 godina i kronični bolesnici mogu se prijaviti na cijepljenje cjepivom AstraZeneca koje će se provesti u subotu i nedjelju na punktovima u Čepinu, Našicama, Đakovu, Belom Manastiru, Valpovu, Belišću i Donjem Miholjcu te u Osijeku na lokaciji u Drinskoj 8. Prijaviti se mogu i osobe koje su već prijavljene obiteljskim liječnicima, a nisu još dobile termin za cijepljenje, kao i osobe prijavljene putem platforme cijepise.zdravlje.hr“, rekla je Turić.

Dodala je da se zainteresirani za cijepljenje mogu prijaviti na brojeve: 031 225 762; 031 225 769 i 031 225 700. Prije poziva, građane se moli da pripreme ime i prezime osobe koja se prijavljuje na cijepljenje, njen MBO (sa zdravstvene iskaznice), datum rođenja, adresu i kontakt telefon.

U zadnja 24 sata u osječkom KBC-u i županijskom Nastavnom zavodu za javno zdravstvo obrađen je 351 uzorak, od kojih je 99 bilo pozitivno na koronavirus, a preminulo je pet osoba.

U Osječko-baranjskoj županiji najviše novopozitivnih, njih 44, je iz Osijeka, po osam na području Čepina i Našica, po pet na području Belišća i Kneževih Vinograda, četiri na području Belog Manastira, tri na području Bilja i po dvije na području Čeminca, Darde, Erduta, Đurđenovca, Petrijevaca i Popovca. Po jedna novopozitivna osoba je s područja Bizovca, Donje Motičine, Donjeg Miholjca, Đakova, Marijanaca, Satnice Đakovačke, Semeljaca, Valpova, Vladislavaca i Vuke.

„Na bolničkom liječenju je 106 osoba. Njih 77 liječi se u KBC-u, od kojih je 17 na respiratoru. U Općoj županijskoj bolnici Našice je 29 pacijenata. Preminulo je pet osoba koje su bile pozitivne na koronavirus u dobi od 23 do 84 godine. Na području županije u samoizolaciji je 1.608 osoba“, priopćio je Stožer.

Policijski službenici proveli su 15 provjera osoba u samoizolaciji i 151 nadzor ugostiteljskih objekata pri čemu nisu utvrdili kršenje mjera. Inspektori i službenici civilne zaštite obavili su 49 nadzora u ugostiteljskim i drugim objektima i nisu utvrdili nepravilnosti.

Komentirajte prvi

New Report

Close