Capak: Pustit ćemo da se cijepi tko god želi, bit će to relativno brzo

Autor: Poslovni.hr , 09. travanj 2021. u 13:25
Foto:Zeljko Lukunic/PIXSELL

Budući da u Hrvatsku dolaze sve veće količine cjepiva, na konferenciji za novinare bilo je i pitanja o tome je li moguće uvođenje cijepljenja na punktovima bez prethodne najave ili poziva.

Na postavljeno pitanje postoji li mogućnost u Hrvatskoj da se jedan dan u tjednu odluči da se mogu cijepiti svi koji to žele odgovorio je ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak.

“Doći će trenutak kad će se javno objaviti da se cijepi tko god želi, ali to u ovom trenutku nije moguće. Taj dan će relativno skoro doći”, rekao je i zatim odgovorio na pitanje hoće li i Hrvatska poput Francuske omogućiti da se oni koji su se cijepili jednom dozom AstraZenece cijepe drugom dozom bilo kojeg cjepiva.

“Što se tiče miješanja vrsta cjepiva prilikom davanja druge doze, EMA je objavila da nemaju takva iskustva i da ne bi u vezi s time mogli dati bilo kakvu preporuku. Sigurno je da će to biti moguće ako ćemo docjepljivati da ćemo moći cijepiti drugom vrstom cjepiva jer je antigen isti. Regulatorno tijelo i proizvođač su naznačili da se mora cijepiti s dvije doze istog cjepiva. Nisam znao za odluku Francuske ali ćemo pogledati u literaturi na temelju čega su odluku donijeli, jesu li proveli istraživanja jer bi svima drugima koji imaju registrirano više cjepiva takva odluka dobro došla – kazao je Capak.

Komentirajte prvi

New Report

Close