Građani nezadovoljni zimskim popustima: Ovo kod nas ne može se nazvati pravim sniženjima

Autor: Poslovni.hr , 27. prosinac 2022. u 15:44
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

U ostatku Europe sniženja su znatna, više od 60 posto u ovo blagdansko vrijeme i cijeli siječanj.

Božićna potrošačka groznica je iza nas, a trgovci građane žele motivirati na novo trošenje. Počela su zimska sniženja koja će nekima sigurno biti prilika za kupnju još ponekog poklona.  Za sada nema gužve u trgovačkim centrima, prvi je dan sniženja i možemo reći da su ona simbolična – 20, 30 posto. Očekuje se da će sredinom siječnja sniženja porasti možda do 50 ili 70 posto, piše HRT.

Prema novom zakonu, trgovci su dužni istaknuti cijenu koja je snižena zadnjih mjesec dana kako ne bi dizali cijenu prije sniženja pa bi onda kupci platili uvećanu cijenu.  Na snazi je dvojno iskazivanje cijena i tako će biti cijelu iduću godinu, ali od 15. siječnja više nećemo moći plaćati u kunama nego u eurima. Treba naglasiti da ne možemo dobiti povrat novca za robu koja je ispravna, to je isključivo volja trgovca.

Građani smatraju da sniženja nisu dovoljna te im ne iskazuju svoje povjerenje. “Uvijek može niže i ne vjerujem da su ta sniženja drastično niža i to mi se više čini kako marketinški trik”, rekao je jedan građanin.

“U ostatku Europe sniženja su znatna, više od 60 posto u ovo blagdansko vrijeme i cijeli siječanj. Ovo kod nas ne može se nazvati pravim sniženjima”, istaknula je posjetiteljica trgovačkog centra.

“Oni su digli cijene prije toga pa su sada sniženja, to je za mene opet skupo i na sniženju”, rekao je prolaznik.

Komentirajte prvi

New Report

Close