Grad Zagreb udvostručio iznos uskrsnice, evo i koliko sada iznosi

Autor: Poslovni.hr/Hina , 20. veljača 2024. u 14:09
Foto: Pixabay

Uskrsnicu će, u povećanom iznosu od 50,00 eura, primiti preko 23.000 korisnika koji to pravo ostvaruju temeljem Odluke o socijalnoj skrbi Grada Zagreba.

Grad Zagreb povećava jednokratni iznos uskrsnice s dosadašnjih 26,54 eura na 50,00 eura, koju će primiti ukupno 23,328 korisnika.

“Drago nam je da smo zahvaljujući odgovornom upravljanju proračunom danas u mogućnosti udvostručiti Uskrsnicu i tako našim sugrađanima uljepšati blagdane. Za to će iz Proračuna Grada Zagreba biti utrošeno oko 1,1 milijuna eura. Isti iznos, od 50,00 eura bit će korisnicima isplaćen i za Božić” , najavio je gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević.

“To je što se tiče dosadašnjih iznosa dvostruko veći iznos i najveći do sada ovo je značajna mjera s obzirom na obuhvat. Kao što je gradonačelnik objašnjavao činjenicu da je to preko 23 000 ljudi koji su primatelji, naglašavamo to i zato što je najveća skupina koja prima ovu uskrsnicu pa onda i božićnicu u istom iznosu su osobe s invaliditetom”, rekla ja Danijela Dolenec, zamjenica gradonačelnika Zagreba.

Uskrsnicu će, u povećanom iznosu od 50,00 eura, primiti preko 23.000 korisnika koji to pravo ostvaruju temeljem Odluke o socijalnoj skrbi Grada Zagreba.

Riječ je umirovljenicima s niskim primanjima, korisnicima prava na doplatak za pomoć i njegu, korisnicima osobne invalidnine, korisnicima nacionalne naknade za starije osobe te braniteljima korisnicima zajamčene minimalne naknade ili naknade za nezaposlenost.

Komentirajte prvi

New Report

Close