Grad Zagreb planira uložiti oko 22 milijuna eura kako bi se izbjegle urbane poplave

Autor: Poslovni.hr/Hina , 23. siječanj 2024. u 13:30
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Poručio je da je do sada bilo puno najava o zatvaranju Jakuševca, a da je rasprava koja će uslijediti, prva s konkretnim rješenjem, financijskom konstrukcijom, tehnologijom i lokacijom.

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević istaknuo je u utorak da nijedna politička opcija do sad nije imala hrabrosti odrediti lokaciju Centra za gospodarenjem otpadom (CGO), istaknuvši da je to razlog zbog kojega do sada nije zatvoren Jakuševec.

Uoči sjednice Gradske skupštine u četvrtak, na kojoj će od zastupnika tražiti podrška za izgradnju CGO-a u Resniku, Tomašević se na konferenciji za medije osvrnuo na kritike o njezinoj lokaciji.

Poručio je da je do sada bilo puno najava o zatvaranju Jakuševca, a da je rasprava koja će uslijediti, prva s konkretnim rješenjem, financijskom konstrukcijom, tehnologijom i lokacijom.

“Želimo da se vidi ono što je ključna stvar, (…) a to je da nijedna politička opcija do sada nije imala hrabrosti da odredi lokaciju za CGO bilo kakve tehnologije, da se zatvori Jakuševec. To je glavni razlog zašto se u zadnjih 20 godina odlagalište Jakuševec nije zatvorilo”, istaknuo je Tomašević.

Dodao je i da oni koji sada kritiziraju lokaciju CGO-a “ne nude nikakvu alternativu”.

Odgovarajući na upit zašto je zastupnicima u Skupštini poslan tek sažetak, a ne cjelokupna studija izvedivosti, Tomašević je rekao da taj sažetak sadrži preko 50 stranica te sve ključne informacije o projektu izgradnje CGO-a Resnik, o tehnologiji obrade otpada, kapacitetima, troškovima i utjecaju na okoliš.

Istaknuo je i da je na sjednici Gradske skupštine plan investicija za urbanu oborinsku odvodnju, prema kojemu se u sljedeće četiri godine planira uložiti oko 22 milijuna eura kako bi se izbjegle urbane poplave.

Komentirajte prvi

New Report

Close