Grabar Kitarović u pismu UN-u traži hitnu presudu za Šešelja

Autor: Poslovni.hr/Hina , 18. siječanj 2015. u 10:46
Foto: Petar Glebov / Pixsell

Tražim od vas da poduzmete sve potrebne korake kako bi se osiguralo da se Šešelj vrati u pritvor ICTY-ja, kaže Kitarović u svom pismu.

Novoizabrana predsjednica Kolinda Grabar Kitarović u pismu upućenom glavnom tajniku UN-a Ban Ki-moonu zatražila je od njega da poduzme sve korake kako bi osigurao da se haški optuženik Vojislav Šešelj vrati u pritvor Međunarodnog suda u Den Haagu te da se što prije donese presuda u njegovom slučaju.

"Puštanje Šešelja potkopava svrhu zbog koje je Vijeće sigurnosti utemeljilo ICTY.. Stoga tražim od vas da poduzmete sve potrebne korake kako bi se osiguralo da se Šešelj vrati u pritvor ICTY-ja sve dok ne bude ispunjavao uvjete za privremeno puštanje koje svi drugi zatvorenici ICTY-ja moraju ispuniti", kaže se u pismu Grabar Kitarović koje je u nedjelju Hini proslijedio njezin Izborni stožer.

"Iz razloga koji nisu posve jasni", kako kaže Grabar Kitarović, ICTY je u studenom 2014. pustio na privremenu slobodu Šešelja "iz humanitarnih razloga" zbog "pogoršanja zdravstvenog stanja" i zatražilo da se vrati u Srbiju. Međutim, ICTY mu za privremeno puštanje na slobodu nije odredio uvjete koji su uobičajeni, kaže Grabar Kitarović.

Komentari (1)
Pogledajte sve

potpredsjednik-srpske-vlade :

grabar-kitarovic-komplicira-odnose-srbije-i-hrvatske

” predsjednica Kolinda Grabar Kitarović “brutalno” miješa u rad ICTY-a zahtjevom glavnom tajniku UN-a da poduzme korake kako bi se haaški optuženik Vojislav Šešelj vratio u pritvor, te da komplicira odnose Srbije i Hrvatske. ”

http://www.index.hr/vijesti/clanak/potpredsjednik-srpske-vlade-grabar-kitarovic-komplicira-odnose-srbije-i-hrvatske/795883.aspx

Odnosi između Hrvatske i Srbije biti će bolji kada srpski zločinci dožive katarzu.

Večernji:
” Za poboljšanje odnosa sa Srbijom desetljeća

Naravno, Milorad Pupovac nezadovoljan je pobjedom Kolinde Grabar Kitarović.
U posljednji tren pomirio se s Ivom Josipovićem, čovjekom kojemu su po, pisanju “Novosti”, glasila njegova Srpskog narodnog vijeća (kao izdavač potpisuje se – Milorad Pupovac), odavno trebale biti stavljene lisičine na ruke zbog kriminala.
Ali tom licemjeru više to nije važno, nego će za beogradski “Blic” izjaviti kako se zbog ishoda izbora “odnosi Hrvatske i Srbije neće poboljšati najmanje godinu dana”.
Malo je to vremena, Milorade, vrlo malo!

Jer zbog toga što Srbiju vode četnički vojvoda Nikolić, Šešeljev vojnik Vučić i Miloševićev miljenik Dačić, te što će je vjerojatno i ubuduće voditi slični političari, odnosi se ne bi trebali poboljšati desetljećima. “

New Report

Close