Građani nisu imali gdje platiti parking na Bundeku

Autor: Poslovni.hr , 25. lipanj 2017. u 09:39
Foto: Davor Višnjić / Pixsell

“Kako mogu naplaćivati ako nisu iscrtana mjesta.”

Plaća li se parkiranje? Ili ipak ne… U dvojbi su bili Zagrepčani koji su se jučer našli u blizini jezera Bundek. Zbunjeno su gledali ploču koja najavljuje naplatu parkiranja na mjestima gdje se dosad nije plaćalo, i to 120 kuna po danu. Najviše ih je zbunila rečenica da je parkiranje dopušteno isključivo na označenoj parkirališnoj površini.

Riječ “isključivo” dodatno su naglasili velikim tiskanim slovima. No nitko nije shvatio što je to točno “označena parkirališna površina”. Jer područje ispod Mosta slobode, gdje je jedno od označenih mjesta na kojima se sad plaća parkiranje, nije iscrtano parkirališnim mjestima, niti je u blizini postavljen automat, piše Večernji list.

– Kako mogu naplaćivati ako nisu iscrtana mjesta. Gdje da platimo parkiranje – pitala se obitelj Matić, koja je svoj automobil ipak ostavila ispod mosta. Ako im stave parkirnu kartu za brisače, dodali su, platit će. No ne namjeravaju ubuduće plaćati 120 kuna za dnevnu kartu. Radije će, kažu, tražiti mjesto u Središću i Zapruđu, gdje se parkiranje ne plaća.

– Malo nam je nezgodno parkirati se daleko, imamo dvoje male djece – 11-mjesečnu Ellu i 2,5-godišnjeg Karla – i uvijek se parkiramo što bliže parku u kojem se igraju. Obično ostajemo sat-dva, nećemo radi toga plaćati dnevnu kartu. A na Bundeku smo gotovo svaki dan – kažu supružnici Željko i Loreta, dodajući da biciklom ne mogu do Bundeka s obzirom na to da nose puno stvari.

Komentirajte prvi

New Report

Close