Građani neće moći gledati utakmice SP-a na terasama kafića?

Autor: Poslovni.hr , 12. lipanj 2018. u 13:28
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL

Gradonačelnik Marin Mandarić pojašnjava da odluku o zabrani postavljanja televizora na terase može donijeti Gradsko vijeće.

Prema gradskim propisima, vlasnici ugostiteljskih objekata u Đakovu dužni su osigurati da se nakon 23 sata glazba ne čuje izvan prostora objekta, kao i spriječiti stvaranje buke u ugostiteljskom objektu i ispred njega. 

Uz to, budući da se Đakovom proširila glasina da će se striktno provoditi Zakon o buci te da vlasnici lokala ne smiju postavljati televizore na ljetne terase svojih objekata, ugostitelji su revoltirani, donosi Glas Slavonije.

Velik je to problem za ugostitelje uoči Svjetskog nogometnog prvenstva, kada će mnogi građani htjeti gledati utakmice na terasama kafića što ugostitelji donosi povećanje zarade.

Gradonačelnik Marin Mandarić pojašnjava da odluku o zabrani postavljanja televizora na terase može donijeti Gradsko vijeće.

"Održan je sastanak sa sanitarnom inspektoricom zaduženom za ovu problematiku i mogu reći da se poduzima sve što se može kako bi se riješio ovaj problem. Zakon o buci predviđa da jedinica lokalne samouprave može donijeti odluku o promjeni, a donijeti ju može Gradsko vijeće", rekao je đakovački gradonačelnik za Glas Slavonije.

Ukoliko se ostvari najavljeno, građani Đakova bit će jedini u zemlji koji neće moći navijati na otvorenom, u kafićima.

Komentari (2)
Pogledajte sve

Blago nama. Placamo smece danas čerupa kako i gdje stigne i naravno do kruha uskoro necemo moci a igre ce zabraniti 😉

Ma naravno, vlast je slast. Nek ljudi idu u Irsku gledat TV.
Još bi se tu i ZAMP mogao pojaviti sa svojom ispruženom rukom.

New Report

Close