Gotovo 24 tisuće građana upisalo trezorske zapise, uplaćeno je 492 milijuna eura

Autor: Poslovni.hr/Hina , 16. studeni 2023. u 14:31
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Prvi krug upisa “narodnih” trezorskih počeo je u ponedjeljak i traje do 20. studenoga u 11 sati

Do danas u 11 sati gotovo 24 tisuće građana upisalo je trezorske zapise te je uplaćeno 492 milijuna eura, rekao je u četvrtak na sjednici vlade premijer Andrej Plenković.

Iznoseći te podatke Ministarstva financija, Plenković je ustvrdio da oni pokazuju kako je država građanima ponudila način ulaganja povoljniji nego u poslovnim bankama.

“Riječ je o važnom projektu gdje smo kao vlada pokazali da godišnjim prinosom od 3,75 posto koji je viši od prinosa na godišnju obveznicu, nudimo građanima način da ulože svoj novac i iskažu povjerenje prema državi, njenim financijama i time dobiju boje uvjete nego što bi dobili na štednju u bilo kojoj od banaka u razdoblju od godinu dana”, rekao je Plenković.

Prvi krug upisa “narodnih” trezorskih počeo je u ponedjeljak i traje do 20. studenoga u 11 sati. Ciljani nominalni iznos izdanja “narodnih” trezoraca je 440 milijuna eura, pa je tako taj ciljani iznos već premašen.

Pravo kupnje u prvom krugu imaju isključivo fizičke osobe, punoljetni hrvatski državljani u RH i izvan nje, te strani državljani, rezidenti u Hrvatskoj.  Drugi krug upisa, namijenjen institucionalnim ulagačima, bit će otvoren 21. studenoga, od 9 do 11 sati.

Komentirajte prvi

New Report

Close