Gotovina: Važni su oni koji su pali za Hrvatsku, a ne podjele

Autor: Poslovni.hr/Hina , 18. studeni 2013. u 13:35
Photo: Goran Ferbezar/PIXSELL

General Ante Gotovina koji je u Vukovaru u koloni koju je formirao Stožer za obranu hrvatskog Vukovara izjavio je za kako su “važni oni koji su pali za Hrvatsku, a ne podjele”.

General Ante Gotovina koji je u Vukovaru u koloni koju je formirao Stožer za obranu hrvatskog Vukovara izjavio je za kako su "važni oni koji su pali za Hrvatsku, a ne podjele".

"Vukovar je grad heroj i došli smo se pokloniti žrtvi grada i njegovim ljudima, s pijetetom odati počast našoj braći i sestrama. Oni su se borili za naše domove i našu domovinu. To je važno, ostalo je sporedno, vrlo sporedno", kazao je Gotovina za HRT.

Rekao je da se on nalazi s narodom u koloni. "To je jedna kolona i svi smo zajedno koliko god drugačije to nekom izgledalo", rekao je. Dodao je kako se danas osjeća i sretno i tužno. "Sve je dobro ispred nas i sve ovisi o nama. Svi smo zajedno", dodao je.

Prisjetio se da je 1991., kada je pao Vukovar, bio na ratištu u Novskoj. "To je bila tuga i žalost, nismo se osjećali dobro. Digli smo glave i uspjeli smo. Uspjeli smo u pravnoj bitki, a uspjet ćemo i u gospodarskoj", kazao je Gotovina.

Ocijenio je da Haag pripada povijesti kao i Domovinski rat, ali je on u temeljima Hrvatske. "Trebaju nam uređeno društvo i gospodarski prosperitet", rekao je general Gotovina.

General Mladen Markač kazao je kako su došli biti uz ovaj narod. "Tužni smo, nismo samo sa žrtvama Vukovara, sa žrtvama smo cijele Hrvatske. Trebamo reći tko nam je to učinio, napokon moramo glasno reći tko je bio agresor, naglasio je general Markač.

General Čermak je rekao kako nisu došli u Vukovar nešto dijeliti.

Komentirajte prvi

New Report

Close