Gospodarstvenici velikog srca već kreću s prvim donacijama: Pevex, Dukat, Podravka, građevinari…

Autor: Suzana Varošanec , 29. prosinac 2020. u 20:41
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Večeras je iz najvećeg hrvatskog neprehrambenog lanca trgovina Pevexa poslana folija za prekrivanje krovova za 100 kuća u Lekenik i za 100 kuća u Majur. I druge tvrtke već su se počele uključivati.

U pomoć stradalima u današnjem razornom potresu koji je pogodio središnju Hrvatsku, s epicentrom u blizini Petrinje, uz građane iz svih dijelova zemlje svojim apelima gospodarstvu uključuju se gospodarske i poduzetničke asocijacije. HUP već prikuplja donacije za pomoć svim građanima Siska, Petrinje i okolnih mjesta kojima je potres oštetio domove i imovinu. Također, Hrvatska gospodarska komora i Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine pozivaju sve tvrtke koje imaju potrebnu građevinsku mehanizaciju da se stave na raspolaganje i pomognu stradalima u razornom potresu. A prema ministru Darku Horvatu, prvih blizu desetak poduzetnika večeras šalje potrebnu mehanizaciju, u koordinaciji s lokalnim stožerima.
To znači solidarnost na djelu i to ekspresno, jer s velikim srcem vrlo brzo humanitarno reagiraju poslovni sustavi, kompanije iz različiti branši. Pored hotelijera koji se ističu jer su ponudili smještaj, Mliječna industrija Dukat  u najbržem mogućem roku organizira doniranje i prijevoz mliječnih proizvoda na područje Sisačko-moslavačke županije. Kako su iz Dukata poručili, prve donacije mogu se dostaviti već večeras. Podravka je uputila 10 tona hrane.
Večeras je iz najvećeg hrvatskog neprehrambenog lanca trgovina Pevexa poslana folija za prekrivanje krovova za 100 kuća u Lekenik i za 100 kuća u Majur. Bit će isporučene večeras kao hitna pomoć na zamolbu Stožera civilne zaštite, navodi predsjednik Uprave Pevexa Jurica Lovrinčević.

New Report

Close