Prosječni Europljanin, podaci su Europske komisije, godišnje baci oko 180 kilograma hrane, a svaki Hrvat, okvirna je procjena, kroz komunalni otpad oko 90 kilograma.
Kako smanjiti bacanje hrane, tom problematikom bavit će se 200-njak sudionika međunarodnog skupa koji danas u Osijeku, u povodu Svjetskog dana hrane, organiziraju Hrvatska agencija za hranu (HAH) i Organizacija za hranu i poljoprivredu Ujedinjenih naroda. "Ova izrazito važna tema analizirat će se iz svih perspektiva, želja je da zaključci skupa imaju odraz na realno stanje u Hrvatskoj i doprinesu pomacima u smanjenju gubitaka i otpada hrane," kaže ravnateljica HAH-a Andrea Gross Bošković.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu