GEN-I-jeva prva solarna elektrana u RH

Autor: Darko Bičak , 27. rujan 2018. u 21:59
Čelnici GEN-ija i PZ Gospoja

Na imanju na Krku.

Tvrtka GEN-I Zagreb je u suradnji s Poljoprivrednom zadrugom Gospoja na Krku, u vlasništvu obitelji Toljanić, predstavila jučer projekt svoje prve sunčane elektrane u Hrvatskoj, snage 20,5 kW i vrijedan više od 178 tisuća kuna.

Elektrana PZ Gospoja, postavljena na imanju jednog od najupečatljivijih malih hotela na Jadranu, vrbničkog Vinotela Gospoja, prva je sunčana elektrana koju je Grupa GEN-I postavila u Hrvatskoj.

Kako ističu iz tvrtke, GEN-I ovime pokazuje kako se nakon 500 već postavljenih sunčanih elektrana u Sloveniji njezin fokus na zelenu energiju širi i na Hrvatsku.

Robert Golob, predsjednik Uprave Grupe GEN-I, komentirao kako ova tvrtka, kao prvi opskrbljivač energijom u regiji koji je uveo mikro solarne elektrane u svoju ponudu, redefinira tržište samoopskrbe električnom energijom te kako je ovo dobar primjer i za druge poduzetnike, pogotovo u turizmu, koji ljeti imaju velike troškove električne energije.

Povrat investicije se očekuje u razdoblju od 10 godina, a godišnja ušteda na računima za struju bi trebala biti na razini od 14 tisuća kuna. Životni vijek ove elektrane je procijenjen na 30 godina. 

Komentirajte prvi

New Report

Close