Gari Cappelli postavio bivšeg ministra turizma za posebnog savjetnika

Autor: Marija Crnjak , 06. rujan 2019. u 11:15
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Kad je turizam u pitanju, on se u svojim javnim istupima zalagao za snižavanje PDV-a u turizmu i rješavanje pitanja turističkog zemljišta, te je upozoravao na štetnost prevelikog razvoja kruzing turizma.

Iz Ministarstva turizma dobili smo neslužbenu potvrdu da je ministar turizma Gari Cappelli imenovao Ivana Heraka posebnim savjetnikom za strateški plan razvoja turizma i EU projekte.

Kako je u četvrtak objavio Glas Istre, Herak će funkciju obnašati bez naknade, a imenovanju je prethodila suglasnost premijera Andreja Plenkovića.

Angažman Ivana Heraka, bivšeg ministra turizma u Vladi Zlatka Mateše od 1999. do 2000. godine, u Cappellijevom timu nije novost ni iznenađenje. Neformalno savjetničko mjesto Cappelli je Heraku ponudio još u proljeće 2017. godine, i to je sada očito samo formalizirano.

To je tek jedan u nizu brojnih Herakovih angažmana koji nisu samo u turizmu. Herak je trenutno član Upravnog vijeća Instituta za turizam, profesor na Swiss School of Business u Ženevi, predaje na postdiplomskom doktorskom studiju Ekonomskog fakulteta u Osijeku i savjetnik je Kineske asocijacije za JI Europu. Također, nedavno su ga angažirali Kinezi na projektu gradnje nogometnog stadiona, kampa, Akademije te ostalih poslovnih sadržaja koje planiraju graditi na lokalitetu neposredno uz postojeći stadion Nogometnog kluba Gorice. Herak je direktor njihove tvrtke Eurogate Sport Industries sa sjedištem u Zagrebu. Kad je turizam u pitanju, on se u svojim javnim istupima zalagao za snižavanje PDV-a u turizmu i rješavanje pitanja turističkog zemljišta, te je upozoravao na štetnost prevelikog razvoja kruzing turizma.

Komentari (3)
Pogledajte sve

Gospa ivana7 kad netko radi bez naknade znači da je situiran i altruist te pravi domoljub! Dotični gospodin se nije dokazao niti u jednoj navedenoj kategoriji. Dakle možemo zaključiti da će se namirivati od kombinacija i drugih beneficija! Sjetimo se legendarnog Kradana i njegovog volontiranja u Krašu pa na videjlo izlaze sami biseri…. A to ministarstvo je čista uhljebana i promašaj!


Uhljebljivanje na maksimum!

– tu piše kako će raditi bez naknade.
– stvarno je školovan.
– sasvim je u redu to za što se zalaže od smanjenja PDV-a i smanjenja kruzing turizma.
– da su na to mjesto postavili prof. tjelesnog ili vjeroučitelja onda bi vi gospon Kirin bili potpuno u pravu.

Uhljebljivanje na maksimum!

New Report

Close