Garden spreman za 20.000 partijanera

Autor: Marija Crnjak , 02. svibanj 2019. u 06:11
Colganov resort doprinosi i lokalnoj zajednici/H. Jelavić/PIXSELL

Ove godine će gostovati više od 600 izvođača na šest festivala, otkrio je Nick Colgan, domaćin lokacije.

Šest međunarodnih i domaćih festivalskih događaja ljetne sezone u The Garden Resortu u Tisno će dovesti oko 20 tisuća posjetitelja iz 40 zemalja svijeta, najavili su u utorak domaćini lokacije i predstavnici Tisnog na konferenciji za novinare.

"Naše događaje ne volimo zvati festivalima, nego to zovemo odmorom s glazbenom pozadinom, a taj koncept privlači posjetitelje iz SAD-a i Australije, Njemačke, Francuske, Islanda i cijelog svijeta. Ove godine će na lokaciji gostovati više od 600 izvođača", otkrio je Nick Colgan, domaćin lokacije The Garden Resort.

Uz Love International, drum'n'bass festival Hospitality On The Beach,  svjetski poznati SunceBeat u srpnju, s početkom kolovoza po prvi put će se u Gardenu održati novi festival Fuliranje na moru s domaćim izvođačima kojeg radi agencija Kokoš ili jaje.

Slijedi house festival Defected Croatia, a sezona završava s Dekmantel Selectors festivalom kojeg organiziraju promotori iz Nizozemske.

"Uvijek radimo i na poboljšanju lokacije, te imamo i nove smještajne jedinice u The Garden Resortu, mobilne kućice, glamping u kampu, hostel, uz apartmane i airstream prikolice te možemo smjestiti oko 600 ljudi na samoj lokaciji dok je ostatak posjetitelja smješteno u Tisnom i okolnim mjestima.

Na samoj lokaciji ćemo ove godine predstaviti i craft beer bar, te novu zonu s hranom koju je osmislio glavni kuhar Gardena Marko Palfi, a uključivat će izbor veganske hrane i sokova, hranu s roštilja, gurmanske burgere, kao i juhe te azijsku hranu", otkriva Colgan.

Ove godine osigurali su biorazgradive čaše i pribor kako bi još više očuvali festivalsku lokaciju, Garden pivo pakira se u razgradivim limenkama, a rade na tome da se ukloni plastika na lokaciji.  Inače, ugovor za The Garden Resort produžen je do 2022. godine.

"Neupitno je koliko je velika dobrobit festivala u The Garden Resortu za Tisno i lokalnu zajednicu, istaknuo je Ivan Klarin, načelnik općine Tisno, koja je lani imala 35 tisuća noćenja, uz prosječnu potrošnju po osobi od 110 eura.

Komentirajte prvi

New Report

Close