FOTO/VIDEO: Ovo su posljedice stravične željezničke nesreće blizu Novske

Autor: Poslovni.hr/Hina , 10. rujan 2022. u 09:21
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Ravnatelj CK Novska Zoran Prpić kazao je za da su svi ozlijeđeni stabilno i da je Crveni križ u kontaktu s veleposlanstvima budući je među ozlijeđenima osam stranih državljana.

Mjesto željezničke nesreće, u kojoj je u petak oko 21.35 sati kod mjesta Rajiić nedaleko od Novske poginulo troje a ozlijeđeno 11 ljudi,se osigurava, obavljene su formalne pripreme i treba početi očevid, doznaje Hina od policije u subotu ujutro.

Mjesto nesreće obuhvaća veliki prostor i policija ga osigurava za očevid koji treba obaviti županjski državni odvjetnik u suradnji s policijom, rečeno je.

Fotoreporter Hine nalazi se kod početka teretne kompozicije i nema pristupa mjestu nesreće, pa nije mogao potvrditi je li očevid već počeo.

Cijelu noć su na mjestu nesreće dežurali pripadnici svih žurnih službi koji su prvi pritekli u pomoć unesrećenima.

Video: Ivica Galović / Pixsell

Ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu Maja Grba Buljević rekla je za HRT da je osam timova hitne bilo na terenu unutar 35 minuta, a iza toga su podignuta još četiri tima iz susjednih županija.

To je bila jedna kompleksna situacija. Prvo je bio mrak, drugo se morala isključiti struja da ne bi nekoga napon… Bilo je udaljeno područje, ne možeš stati autom pa samo izaći, ali su sve žurne službe ispomagale jedna drugu i tako se zbrinulo onog kog se moglo. Nažalost, imamo i tri preminule osobe, rekla je Grba Buljević.

Ministar zdravstva Vili Beroš, koji je obišao ozlijeđene u novogradiškoj bolnici, izrazio je sućut obiteljima stradalih i zahvalio je žurnim službama koje su adekvatno reagirale.
Ukupno smo hospitalizirali 11 ozlijeđenih, od kojih u ovoj bolnici njih sedmero, tri u Slavonskom Brodu i jednog u Pakracu. Svi su su s lakšim tjelesnim ozljedama osim dvoje koji se nalaze u ovoj bolnici i koji nisu u životnoj ugrozi, u ovom trenutku nema razloga za premještanje u Zagreb, rekao je Beroš iz Nove Gradiške.

Sinoć je mjesto teške željezničke nesreće obišao predsjednik Vlade Andrej Plenković i izrazio sućut obiteljima poginulih. Zahvalio je svim službama koje su pružile pomoć i zbrinule sve ozlijeđene. Istraga će, rekao je, utvrditi sve okolnosti ove željezničke nesreće.

Ravnatelj CK Novska Zoran Prpić kazao je za Hinu da su svi ozlijeđeni stabilno i da je Crveni križ u kontaktu s veleposlanstvima budući je među ozlijeđenima osam stranih državljana.

Najvjerojatnije se radi o migrantima, od koji su, prema prevoditeljima, barem neki iz Irana, kazao je Prpić.

“Članovi obitelji stradalih u sudaru vlakova kod Novske, informacije o svojim bližnjima mogu doznati putem telefonskog broja naše Službe traženja 044 600 572. Naši timovi ostaju na terenu pružati pomoć”, javili su iz Crvenog križa.

Komentirajte prvi

New Report

Close