FOTO/VIDEO: Olujno jugo pokazuje svoju snagu. Ovako jutros izgleda Split gdje se more izlilo na rivu

Autor: Poslovni.hr/Hina , 03. studeni 2023. u 10:56
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

More se diglo više od pola metra uslijed velike ciklonalne plime.

Olujno jugo koje još od četvrtka ne prestaje puhati svom žestinom u Splitu i njegovoj široj okolici i u petak radi velike probleme, ne samo u prometu nego i u normalnom odvijanju svakodnevnog života, a osim rive poplavljene su i druge gradske plaže.

Dizanje razine mora pogodilo je otoke Hvar, Brač, Vis i Korčulu, gdje su potopljeni objekti uz more i brojne ceste. Ništa bolje nisu prošli ni Kaštela, Trogir i Čiovo. Nevrijeme je pogodilo i Zagoru gdje su uništena groblja.

Zbog jakog vjetra otkazane su brojne trajektne i katamaranske linije duž cijelog Jadrana.

U Splitu danas jugo puše oko 100 kilometara na sat, zbog čega su vatrogasci zaprimili desetak dojava o srušenim stablima na prometnicama, te su vodu ispumpavali iz strojarnice bazena na Jadranu.

Time se ostvarilo upozorenje Državnog hidrometeorološkog zavoda, koji je jučer izdao crveno upozorenje za nepovoljne vremenske uvjete na priobalju, dok je u Splitu na snazi i ono za grmljavinsko nevrijeme.

Popodne će biti nešto sunčanije, ali i dalje s kišom, posebno na obali. Vjetar će biti umjeren, odnosno jak jugozapadni i južni. Na Jadranu će dalje biti olujnih udara i u subotu ujutro, no vjetar će slabiti kako dan bude odmicao.

Komentirajte prvi

New Report

Close