FOTO: Na 3.300 četvornih metara otvoren treći splitski Spar hipermarket, zaposlili 100 radnika

Autor: Božica Babić , 03. ožujak 2016. u 13:11
Foto: Spar

Kroz marku Spar Premium uspješno razvijeno partnerstvo s hrvatskim proizvođačima.

Na površini većoj od 3.300 četvornih metara u sklopu najvećeg trgovačkog centra na području Dalmacije "Mall of Split" otvoren je 18. Interspar hipermarket.

To je treći hipermarket na području Splita kojim su učvrstili svoju poziciju u drugom najvećem hrvatskom gradu, izvijestili su danas iz tvrtke Spar Hrvatska.

Riječ je o investiciji u koju je uloženo više od 40 milijuna kuna uz otvaranje 100 novih radnih mjesta. U Sparu vezano uz ovo najnovije ulaganje posebno ističu primjenu 'zelenog koncepta' kroz ugradnju Full LED rasvjete kojom će se štedjeti i do 15 posto električne energije. Osim toga, navode, korištenjem otpadne topline rashladnog sustava zagrijavat će se topla voda i dogrijavati prodajni prostor.

Ovo je, ističu iz Spara, tek početak, sa svakim novim objektom sve više će razvijati „zeleni koncept“ opremanja prostora s ciljem zaštite okoliša i uštede energije.

Helmut Fenzl, predsjednik uprave SPAR Hrvatska ističe da kompanija od dolaska na ovo tržište bilježi kontinuirani rast poslovanja. Takav je uspjeh postignut, ocjenjuje Fenzl, među ostalim i zbog partnerstva s lokalnim dobavljačima, a kupci su prepoznali i nagradili kvalitetu ponuđenih proizvoda. S rastom Spara rastu i mnogi lokalni proizvođači koji svojim asortimanom pune police. Za ilustraciju Fenzl navodi privatnu robnu marku Spar Premium gdje su hrvatski proizvođači dobili priliku da svoje vrhunske proizvode plasiraju pod imenom ove ekskluzivne robne marke.

Komentirajte prvi

New Report

Close