FOTO: Ovo je vila prvog čovjeka Uljanika koju iznajmljuje za 5.000 eura tjedno

Autor: Poslovni.hr , 26. kolovoz 2018. u 12:47
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Večernji list došao je do točnih iznosa osnovne neto plaće članova Uprave Uljanika. Riječ je o 40.000 mjesečno, što u bruto iznosu stoji oko 80.000 kuna mjesečno.

Vila u pulskoj Pješčanoj uvali, prvi red do mora, izgrađena je nedavno, a Gianni Rossanda izjavio je da ju je podigao na obiteljskom zemljištu koje je naslijedio, piše Novi list. Za njenu izgradnju, kaže, podigao je kredit u visini od 2,2 milijuna. Ova nova novcata kuća za odmor kategorizirana je sa pet zvjezdica. Stožer za obranu Uljanika tvrdi da Rossanda ovu kuću za odmor iznajmljuje za pet tisuća eura tjedno.

Nakon što se tjednima spekuliralo o iznosima plaća Uljanikovih menadžera, u javnost cure podaci o enormnim nagradama koje su si nesposobne uprave dodjeljivale. Večernji list došao je do točnih iznosa osnovne neto plaće članova Uprave Uljanika. Riječ je o 40.000 mjesečno, što u bruto iznosu stoji oko 80.000 kuna mjesečno.

Ipak, uz dodatke na plaće ti su se iznosi povisili i na više od 100.000 kuna mjesečno u bruto iznosu, koliko se otprilike prije i pisalo na osnovi neslužbenih informacija. Uz bonuse koje je sebi isplatila Uprava koja je kompaniju dovela do rekordnog gubitka, primanja prvog čovjeka Uljanik Grupe Giannija Rossande, lani su se popela na oko 600.000 kuna, piše Večernji list.

Komentari (5)
Pogledajte sve

zbog cega vi “shumar ” mislite da ga ja opravdavam ?
procitajte sto san napisa !
ja se sa takvima susrecem skoro svaki dan, ali neman posla sa njima ali jos gore je pljucat po ljudima kad projde vlak, a do jucer su bili genijalci !!!!

Ne branim ja nikog. Svatko mora odgovarati za svoj rad i postupke. Ali zna se da Ivan Jakovčić od Afaraka Danka Končara dobiva novac. On je to prijavio u zamjenu za razna pogodovanja. Zna se da radnici Uljanika i 3. maja uglavnom leže i spavaju na poslu i katkad roštiljaju i da nitko nije ispod 100 kg a puno ih ima i po 150 kg. Nemam pojma što. Neka im dignu plaće što se mene tiče a direktorima provizije za svaki lim i vijak koji ulazi u firmu.

Vas dva koji branite lika koji je odgovoran za stanje brodogradilišta što mislite kako bi se trebala riješti situacija?

Mediji vjerojatno traže reket. Ovakvu kuću ili bolju ima 57% ljudi u Istri.

New Report

Close