FOTO: Potpuna euforija u centru Zagreba, Vatrene je od zračne luke do Trga pratilo više od 550.000 ljudi

Autor: Poslovni.hr , 16. srpanj 2018. u 20:45
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Upravo nevjerojatne scene satima su stizale iz Zagreba. Nešto prije devet sati autobus s Vatrenima konačno se uspio probiti do Trga. Na putu od zračne luke do glavnog zagrebačkog trga dopratilo ih je više od 550.000 ljudi.

Igrači su se obratili okupljenima koji su ih tamo čekali satima, a s pozornice se mogla čuti i procjena da je Vatrene od zračne luke do Trga pratilo više od 550.000 ljudi.

Vatreni su oko 15 sati i 20 minuta sletjeli u Zagrebačku zračnu luku iz koje su se uputili prema glavnom zagrebačkom trgu gdje je zakazana središnja proslava. Cijelom rutom pratili su ih građani koji su se okupili u nevjerojatnom broju kako bi pozdravili nogometaše koji su postigli najveći uspjeh u povijesti domaćeg nogometa. Prema procjeni zagrebačke policije, u užem centru grada je bilo oko 250.000 ljudi.

Podignute ruke u zrak, brojne hrvatske zastave i emocije na licima odražavaju raspoloženje navijača na prepunom zagrebačkom Trgu bana Josipa Jelačića, koji su čekali dolazak hrvatskih igrača iz Moskve, gdje su osvojili srebro na Svjetskom nogometnom prvenstvu.

Raspoloženje je dosegnulo kulminaciju kada se konačno nešto prije 21 sat autobus s Vatrenima uspio probiti do glavnog zagrebačkog trga i kada su reprezentativci kročili na pozornicu. 

Podsjetimo, dok se mnoštvo na Trgu zabavljalo uz prigodni program, trasom kojom su se kretali Vatreni širila se euforija među okupljenima. Iako se autobus često otežano kretao i zaustavljao i put od zračne luke do Trga je trajao satima, sve je protjecalo u pozitivnom raspoloženji i bez bilo kakve nervoze. Vatreni su rado sudjelovali i poticali slavlje. 

Tijekom dočeka hrvatske nogometne reprezentacije na Trgu bana Jelačića timovi hitne pomoći pružili su 500 puta pomoć kolabiranim navijačima, doznaje se od ravnateljice Zavoda za hitnu medicinu Silvije Hunyadi Antičević.

Na sigurnost su pazili i pripadnici interventne policije i vatrogasci, koji su bili raspoređeni na strateškim mjestima. Na Trg su dopremljene i cisterne s pitkom vodom kako bi ona svima bilo dostupnija jer je dio navijača na Trg pristigao još u jutarnjim satima.

Zbog velikog broja okupljenih navijača tramvajski promet središnjim dijelom Zagreba satima je bio obustavljen.

Komentari (4)
Pogledajte sve

utješni glazbeni broj za gubitnike dočeka:

a za našu precjednicu:

primjetio sam da ni u Fr ni u Hr nitko nije mahao europskom zastavom 🙂

još su ovi Francuzi nešto pjevali o prolivenoj krvi neprijatelja :))

New Report

Close