FOTO: Osječki Gradski prijevoz putnika dobio 12 novih autobusa

Autor: Poslovni.hr/Hina , 28. siječanj 2019. u 13:37
Foto: Davor Javorović / Pixsell

Predstavnik Ministarstva mora, prometa i infrastrukture Damir Šoštarić kazao je kako je nabava novih autobusa preko EU fondova u Osijeku bio prvi takav ugovor Hrvatskoj.

Osječki "Gradski prijevoz putnika" (GPP) dobio je u ponedjeljak 12 novih niskopodnih autobusa, što je prvi korak u projektu obnove voznog parka i gradske prometne infrastrukture u Osijeku ukupno vrijednom oko 100 milijuna eura.

 Za nabavu 12 niskopodnih autobusa izdvojeno je 20 milijjuna kuna, od čega 18 milijuna bespovratnih sredstava iz EU fondova i državnog proračuna, dok su dva milijuna kuna osigurali grad i GPP, rekao je na svečanosti primopredaje novih vozila gradonačelnik Ivan Vrkić.

 S novim autobusima znatno podižemo razinu javnog prijevoza u gradu te smanjujemo ukupne troškove i stabiliziramo poslovanje ovog gradskog poduzeća, kojemu ćemo ubrzo smanjiti subvencije iz proračuna, jer će se ovakvom nabavom vozila smanjivati troškovi za redovito poslovanje, dodao je Vrkić.

 Direktor GPP-a Mario Šapina istaknuo je da će novi autobusi za putnike značiti udobniju i kvalitetniju vožnju u Osijeku, jer su vozila GPP-a  prosječno stara više od 14 godina, a za tvrtku je to ekonomičnije i rentabilnije poslovanje. Novi niskopodni autobusi imaju manju emisiju štetnih plinova, koji utječu na okoliš.
 Najavio je da je to početak procesa modernizacije javnog gradskog prijevoza u Osijeku, vrijednog oko 100 milijuna eura, koji će se odvijati u nekoliko faza, među kojima su nabava novih niskopodnih tramvaja, izgradnja nove remize te nabava ostatka autobusne flote.

Predstavnik Ministarstva mora, prometa i infrastrukture Damir Šoštarić kazao je kako je nabava novih autobusa preko EU fondova u Osijeku bio prvi takav ugovor Hrvatskoj.

 Osječko-baranjski župan Ivan Anušić podsjetio je da je ova investicija dogovorena na sjednici Vlade, koja je u prosincu 2017. godine održana u Osijeku, i koja pokazuje da se kroz "Projekt Slavonija, Baranja i Srijem", realiziraju konkretni projekti.

Komentirajte prvi

New Report

Close