FOTO: Novi uspjeh hrvatskog turizma, Kamp Stobreč Split uvršten u europsku elitu

Autor: Poslovni.hr , 22. siječanj 2024. u 11:38
Foto: Press

Ovaj kamp smješten je na području nekadašnjeg kampa u Stobreču koji je prestao s radom davne 1989. godine.

Kamp Stobreč Split, organizacija ADAC, uvrstila je među najbolje europske kampove koji nose titulu Superplatz. Tom titulom trenutno se diči svega 190 kampova u cijeloj Europi.

ADAC je njemački i europski automobilski klub s preko 18 milijuna članova, a poseban segment u poslovanju ove organizacije čini kampiranje. O legitimitetu i ugledu ADAC-ovog vodiča za turiste dovoljno govori i činjenica da se on kolokvijalno naziva i “kamperskom biblijom” dok Superplatz oznaka za kampiste nerijetko biva važnija od službene kategorizacije kampa.

Za dobivanje titule Superplatz trebali su biti udovoljeni apsolutno svi kriteriji ADAC-a čiji inspektori, baš poput onih Michelinovih, osobno i bez najave obilaze kampove. Kamp Stobreč Split ostvario je najbolje ocjene u svih pet kategorija: uređenost, mogućnost kupanja, slobodno vrijeme, opskrbljenost sadržajima i gastro ponudom te sanitarije.

Inače, Kamp Stobreč Split jedini je kamp na splitskom području što ovo priznanje čini još ekskluzivnijim i važnijim kako za lokalnu i nacionalnu turističku sliku tako i za međunarodni branding Splita i Hrvatske.

“Izrazito smo ponosni što smo uvršteni u elitno društvo. Na ovo priznanje gledamo s posebnim emocijama jer znamo kako smo razvijali ovaj posao. Korak po korak, kroz obiteljski posao, da bi zatim postali jedan od najboljih kampova u Europi. Ovo priznanje ADAC-a stiglo je baš u trenutku kad smo kao kamp dosegli svoju zrelost i oplemenili jedan prostor u zaokruženu infrastrukturnu i turističku cjelinu. Ovo je dokaz kako se može revitalizirati čitava destinacija i osnažiti čitav niz novih tržišnih segmenata koji jamče cjelogodišnju aktivnost”, izjavio je Ivica Tafra, voditelj Kampa Stobreč Split.

Ovaj kamp smješten je na području nekadašnjeg kampa u Stobreču koji je prestao s radom davne 1989. godine. Zapuštena, devastirana i godinama zanemarivana lokacija preuzeta je od strane tvrtke Excelsus d.o.o. 2006. i od tada kreće renesansa ove mikro lokacije popraćena snažnim investicijskim ciklusima.

Komentirajte prvi

New Report

Close