Njemački mediji pišu kako je Hrvatska preskupa, za odmor predlažu drugu zemlju: “Novčanik će vam biti zahvalan”

Autor: Poslovni.hr , 15. siječanj 2024. u 11:29
Foto: Srecko Niketic/PIXSELL

Njemački mediji pišu kako onaj tko je prije samo nekoliko godina mogao ljetovati za samo 500 eura po osobi, teško da će 2024. moći pronaći nešto za tu cijenu.

Njemački RTL je proveo istraživanje te pronašao alternative za popularna odredišta među kojima je i Hrvatska. Pa tako smatraju kako je isplativije otići na odmor na Maltu nego u Mallorcu, prenosi Fenix magazin.

“Balearski otok konstantno zauzima prvo mjesto najpopularnijih odredišta za putovanja. Ne iznenađuje da Mallorca ima mnogo toga za ponuditi: prekrasne plaže, ugodnu mediteransku klimu i gradove uzbudljive kulture. Ali odmor na Mallorci 2024. neće biti jeftin. Turisti se trebaju pripremiti na poskupljenje od oko deset posto”, javlja RTL.

Riviera di Ponente dio je obale u zapadnom dijelu Ligurije, koji se proteže između lučkog grada Genove i francuske granice. Slikovita ribarska sela, živahna odmarališta i srednjovjekovni gradovi nižu se obalom koju karakteriziraju duge pješčane plaže.

Alternativa Hrvatskoj

Njemački RTL piše kako je Hrvatska već 10 godina Nijemcima preskupa, a kao alternativu nude Albaniju. “Prije desetak godina Hrvatska je bila više insajder tip i, prije svega, prava jeftina turistička destinacija. Ali to se iz temelja promijenilo. Upravo je sjeverna Istra već nekoliko godina iznimno popularna među njemačkim izletnicima. U skladu s potražnjom, ali i zbog promjene valute, cijene su u posljednje vrijeme jako porasle”, navode.

U ljeto 2023. izletnici su ponekad morali platiti i 50 posto više za isti smještaj nego prethodne godine. Da će cijene opet pasti ovog ljeta? Malo vjerojatno, piše njemački RTL i predlaže albansku Vloru umjesto mjesto hrvatske Istre.

“Ipak, jeftiniju alternativu možete pronaći u Albaniji. Svugdje je jeftino, pogotovo u usporedbi s drugim mediteranskim zemljama – posebno je lijepa regija Vlora. Njezin sjeverni dio izlazi na Jadransko more, a južni je poznatiji kao Albanska rivijera. Turizam cvjeta osobito duž obale i u blizini većih gradova kao što je Saranda. I u jedno možete biti sigurni: odmor ovdje, baš kao i ostale mogućnosti, barem je jednako lijep – ali će vam novčanik biti zahvalan”, zaključuju novinari RTL.de.

Komentari (4)
Pogledajte sve

Slažemo se……Ako mi sebi  ,HRVATI – u našoj zemlji – ne možemo platiti  KAMP KUĆICE,  Hotele s 3 zvjezdice, restorane bez zvjezdica …….onda idemo u druge zemlje…..

Albanija je sigurna zemlja i odlicna destinacija za obitelj , a i blizu je sa autom iz Berlina,puno blize nego Rovinj recimo.

RTL novinari nude alternativu u Albaniji. Hvala na prijedlogu, ja ću i dalje uživati u našoj obali i otocima, makar bilo nešto skuplje. 🙂

kad ekipa skuži da se od sunca naboraš..

New Report

Close