FOTO: Najveća maketa željeznice jugoistočne Europe postala turistički dragulj Zagreba

Autor: Poslovni.hr , 07. rujan 2016. u 09:53
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Rekordu turističkog posjeta kojega je Zagrebu zabilježio ovog ljeta, pomogao je i projekt Backo Mini Expressa.

Svega godinu dana od kada je otvorena, Backo Mini Express, najveća maketa željeznice jugoistočne Europe, smještena u zagrebačkoj Gundulićevoj ulici br. 4, postala je jedan od najposjećenijih turističkih sadržaja glavnog grada, ali i kontinentalne Hrvatske. Zanimanje turista i turistički posjet posebice je bio izražen ovog ljeta.

Globalna zainteresiranost za ovu malu zagrebačku oazu velike kreativnosti i ručnog rada, koja je iznjedrila na 75 četvornih metara, najveću u ovom dijelu Europe, maketu po kojom prometuje više od stotinu vlakova osam sati svakog dana, zabilježena je od strane turista iz svih dijelova svijeta.  

Najviše nam dolaze cijele obitelji – od djece starosti dvije ili tri godine, očeva i majki, pa do djedova i baka. Svi grupno i s velikom željom posjetiti što to Backo Mini Express nudi. Najviše su nas ovog ljeta posjećivali turisti iz gotovo svih krajeva Europe – od Velike Britanije do Rusije, a bilo je i posjeta iz Kanade i Sjedinjenih Američkih Država, komentirao je ovogodišnji turistički posjet najvećoj maketi željeznice jugoistočne Europe Antun Urbić Backo, idejni začetnik i vlasnik projekta.

Na maketi kojom istovremeno može bez ikakvih kvarova ili sudara voziti dvadeset vlakova, za što je postavljeno čak 1.050 metara tračnica, dio kojih je ukopan i deset centimetara u pod, a neke se nalaze i na visini od tri metra, najviše je zanimanje turista pobudilo skijalište na Medvednici i postavljena utrka Snježne kraljice, ali i detalji Zagreba, koji su u novije vrijeme sve češći na maketi.

Komentirajte prvi

New Report

Close