FOTO: Istarski grad dobio prvu rotacijsku garažu u Hrvatskoj

Autor: Poslovni.hr , 20. veljača 2024. u 09:24
Foto: Sasa Miljevic/PIXSELL

Na šest nekadašnjih parkirališnih mjesta sada se ovdje može smjestiti 30 vozila.

Probna faza za građane je u četvrtak, i to besplatno. Zimi će parking koštati 1 euro, a ljeto 1,6 eura.

Tvrtka Pula Parking, koja upravlja parkiralištima Puli, u ponedjeljak je u probni rad pustila rotacijsku garažu, prvu i jedinu u Hrvatskoj. Mještani su isprva bili skeptični zbog sigurnosti za svoj automobil, ali iz tvrtke uvjeravaju kako je rolo parking praktičan i siguran te štedi prostor, piše HRT.

Na šest nekadašnjih parkirališnih mjesta sada se ovdje može smjestiti 30 vozila.

“To su tri rolo garaže, u svaku stane po 10 vozila, gdje se naizmjence izmjenjuju, ulazak je reguliran rampama gdje se čitaju registarske oznake, koristi se aplikacija kako bi se vozila uparkirala unutra i vratila natrag nakon završenog parkiranja”, objasnio je Boris Agatić, pomoćnik direktora, Pula Parking.

Nalazi se na kraju Premanturske ceste koja je jedan od glavnih ulaza u grad. Garaža je testirana na udare vjetra, pa i potres. Ova rotacijska garaža je hrvatski proizvod.

“Baš ovo je hrvatski projekt, motore su patentirali Hrvati, zanimljivo je da ima samo 9,2 kilovata, potrošnja mu je minimalna, možemo ih unaprijediti i da budu punionice za električna vozila”, istaknuo je Manuel Brumni, zamjenik rukovoditelja javnih parkirališta.

Komentirajte prvi

New Report

Close