FOTO: Gradonačelnik Zagreba pustio u rad brojače na koje se potrošilo preko 407 tisuća kuna

Autor: Poslovni.hr , 21. listopad 2019. u 12:01
Foto: Grad Zagreb

Radi se o sustavu za brojenje posjetitelja.

'Sustav za brojenje posjetitelja, prvi vidljivi rezultat projekta „Gradski prozori u prirodu-Modernizacija ll“, sufinanciranog sredstvima Europske unije predstavljen je u Parku Maksimir. Od petnaest brojača, koliko ih je postavljeno, deset je na lokacijama u Parku Maksimir, a pet u Značajnom krajobrazu Savica', poručili su iz Grada Zagreba na Facebooku.

'Ovo je najbolji mogući način očuvanja  ravnoteže Parka prirode Maksimir, privlačenja turista i mladih ljudi i da idućim generacijama ostavimo Maksimir kakvim smo ga i naslijedili', rekao je gradonačelnik Milan Bandić, koji je zahvalivši se sudionicima projekta, istaknuo da je za vrijeme testne faze u tjedan dana, pomoću brojača, u Parku Maksimir evidentirano 70 tisuća ljudi.

'Brojači posjetitelja su nam jako važni, budući da na taj način možemo kvalitetnije upravljati ovim prostorom i u svakom trenutku ćemo znati koliko je posjetitelja ušlo u Park,što je značajno za ravnotežu biološke raznolikosti', izjavio je Luka Čuljak, ravnatelj Javne ustanove Maksimir i dodao da će na temelju tih procjena moći izraditi planove i programe za upravljanje prostorom.  

Osim brojača posjetitelja, u sklopu druge faze projekta „Gradski prozori u prirodu“  dvanaest je infrastrukturnih projekata. Slijedi uređenje prvog i drugog jezera, a u projekt je uključen i zagrebački Zoološki vrt koji svakodnevno bilježi sve više posjetitelja.

'Dogovorene su i nove nastambe risa, medvjeda, nova nastamba za dabra i jednog forenzičkog znanstvenog CSI laboratorija za edukaciju djece. Bit će to jedna cjelina u kojoj će stvarno ovaj predivan park još više zablistati', rekao je Damir Skok, ravnatelj Ustanove Zoološki vrt grada Zagreba.

Projekt „Gradski prozori u prirodu-Modernizacija II“ vrijedan je 34,9 milijuna kuna. 13,9 milijuna kuna osigurano je iz fondova Europske unije ,a Grad  Zagreb projekt provodi u partnerstvu s Javnom ustanovom Maksimir, udrugama Biom i Vjetar u leđa, te Hrvatskim savezom gluhoslijepih osoba Dodir. Rok trajanja cijelog projekta započetog u listopadu prošle godine je 39 mjeseci.

Komentari (1)
Pogledajte sve

vešeraj

New Report

Close