FOTO: Evo u kakvom je stanju Žičara Sljeme, dojmovi su pozitivni

Autor: Poslovni.hr , 04. veljača 2022. u 11:38
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Danas se pregledavala cijela izmjena dozvole zbog razine buke.

Novi i po svemu sudeći, posljednji tehnički pregled na zagrebačkoj žičari, vrijednoj 700 milijuna kuna, proveo se danas, piše Večernji.

– Dojmovi su pozitivni. Mjerenja zadovoljavaju razinu buke koja je utvrđena novim pravilnikom o buci, razina je 65 decibela. Ne očekujem neke probleme – kazao je voditelj projekta Goran Radić i dodao da je Državni inspektorat predao izvještaj o mjerenju buke od ovlaštene firme. Napomenuo je da se neke pozvane institucije nisu odzvale na pregled, poput Ministarstva poljoprivrede ili HAKOM-a. – Mora i taj zakonski rok proći – kazao je Radić.

– Danas se pregledavala cijela izmjena dozvole zbog razine buke. Ta mjerenja vršena su u srijedu. Ljudi su taj elaborat uzeli. Svi ostali sudionici dali su odavno dozvolu. Ovo je zadnja dozvola koja treba za rad žičare – ukupno deveta uporabna dozvola. Obavljena su dva tehnička pregleda, istaknuo je.  Na pitanje kad se može očekivati dozvola, Radić je odgovorio: – Moramo čekati osam dana, nakon toga bi se mogla napisati uporabna dozvola. Onda mi moramo tražiti dozvolu za rad od Ministarstva mora, prometa i veza. Da bismo to napravili, moramo predati sigurnosno izvješće, a ono mora sadržavati ovu dozvolu. Istaknuo je da ne zna kad bi se mogla dobiti dozvola za rad od Ministarstva mora, prometa i veza. Na pitanja o mogućim dugovima koji su se pojavili u medijima, naveo je kako ne zna ništa o tome.

– Prema optimalnom planu, ovdje bi trebale raditi 32 osobe – kazao je Radić. Gradonačelnik Tomislav Tomašević najavio je krajem siječnja da bi otvorenje moglo biti početkom veljače. Međutim, zbog svih potrebnih dozvola otvorenje bi tek moglo biti za 20-ak dana, čime je probijen najavljeni rok.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Poslovni.hr kaj se u Rvackoj dozvole dobivaju temeljem pozitivnih dojmova?

U žičari koja dobiva dozvolu za rad temeljem dojma i izmjienjenog pravilnika samo za žičaru sigurno se neću vozit!

New Report

Close