FOTO: Američka vlada investicijom od 750.000 dolara pomogla izgraditi novu neurološku kliniku u Osijeku

Autor: Poslovni.hr/Hina , 12. travanj 2016. u 14:00
Foto: Marko Mrkonjić / Pixsell

Američka veleposlanica Julieta Valls Noyes nazočila je otvorenju.

U osječkome Kliničkom bolničkom centru (KBC) u utorak su otvorene nove prostorije Poliklinike za neurologiju, čiju je izgradnju iznosom od 750 tisuća dolara pomogla Vlada Sjedinjenih Američkih Država, a hrvatska je Vlada, iz državnog proračuna, u opremanje uložila 2,4 milijuna kuna.

Američka veleposlanica u Hrvatskoj Julieta Valls Noyes rekla je kako je neurološka skrb pacijentima do sada pružana u malim i neadekvatnim prostorima, a da je ovaj projektom osigurano oko tisuću kvadratnih metara novog prostora. 

Dodala je kako će osoblje ove Poliklinike sada imati mogućnost pružiti zdravstvenu skrb za oko 150 pacijenata dnevno, u znatno poboljšanim uvjetima, što će imati pozitivan učinak na pružanje zdravstvenih usluga, ne samo u Osijeku, nego i cijeloj ovoj regiji.

Ocijenila je kako je realizacija projeka Poliklinike za neurologiju jedan od najvećih projekata američkog Veleposlanstva u Hrvatskoj posljednjih godina te kako je osječki KBC, radeći u iznimno složenim okolnostima, očuvala skrb o pacijentima i potrebama zajednice kao svoj glavni prioritet.

Pomoćnica ministra zdravlja Ružica Palić-Kramarić zahvalila je američkoj veleposlanici na donaciji, kojom osječka Neurologija dobija znatno bolje i kvalitetnije uvjete rada te djelatnicima ove poliklinike koji su, unatoć dosadašnjm neadekvatnim uvjetima, zadržali visoku kvalitetu zdravstvenih usluga.

Ocijenila je kako su SAD uvijek bile prijatelj Hrvatske, što je današnjim činom i potvrđeno, a da će se u novim prostorima dijagnostika i obrada pacijenata obavljati puno kvalitetnije i s novom opremom, što je posebice značajno s obzirom na to da osječki KBC skrbi za pacijente iz pet slavonskih županija, na području gdje živi oko milijun stanovnika.

Komentirajte prvi

New Report

Close