Formula 1 dolazi u Hrvatsku? Evo gdje će se nalaziti trkaća staza Croatia Ring

Autor: Poslovni.hr , 06. lipanj 2024. u 09:33
Foto: Reuters

Uključenost Jacquesa Villeneuvea, svjetskog prvaka Formule 1 iz 1997. godine, kao savjetnika u izgradnji, dodatno će naglasiti ambiciju staze da postane vrhunski sportski objekt.

Osim što će Croatia Ring biti velika stvar za hrvatski auto-moto sport, izgradnja nove staze trebala bi osjetno ekonomski oživjeti taj dio Hrvatske

Prema najnovijim informacijama, Hrvatska bi do 2027. godine trebala dobiti potpuno novu trkaću stazu po imenu Croatia Ring. Planirano je da ova staza zadovolji sve kriterije i standarde Formule 1 te će biti sposobna organizirati najprestižnije auto-moto utrke na svjetskoj razini. Projekt Croatia Ringa je, prema saznanjima, u utorak na sjednici Povjerenstva za procjenu i utvrđivanje strateških projekata uvršten na listu nacionalnih projekata od strateškog značaja. Očekuje se da će uskoro započeti realizacija ovog projekta.

Staza će biti izgrađena na lokalitetu Lapovac – Blagaj kraj Slunja, a još od 2022. godine projekt je uvršten u prostorni plan Karlovačke županije. Ovo znači da su svi administrativni koraci već pripremljeni za realizaciju projekta. U prijevodu, sve je spremno za početak gradnje, a investitori su domaći poslovni ljudi iz Hrvatske. Oni će ne samo financirati izgradnju staze, već i pokriti sve troškove, što znači da neće biti potrošen ni cent javnog novca, javlja Index.

Nova staza bit će potpuno različita od one na Grobniku sa suvremenijim pristupom. Uključenost Jacquesa Villeneuvea, svjetskog prvaka Formule 1 iz 1997. godine, kao savjetnika u izgradnji, dodatno će naglasiti ambiciju staze da postane vrhunski sportski objekt. Uz Villeneuvea, angažirani su i brojni strani stručnjaci kako bi osigurali da staza bude izgrađena po najvišim svjetskim standardima. Ovaj tim stručnjaka će biti ključan za osiguranje da nova staza bude ne samo tehnički zahtjevna, već i sigurna i atraktivna za vozače i gledatelje.

Komentirajte prvi

New Report

Close