Fiskalizirani promet s ‘koronom’ okopnio 25,7 milijardi kuna, čak 11 u ugostiteljstvu i turizmu

Autor: Jadranka Dozan , 19. studeni 2020. u 22:00
Proteklog tjedna pad prometa ipak je usporio/EMICA ELVEĐI/PIXSELL

Zaostatak prošlotjednog fiskaliziranog prometa na razini svih djelatnosti u sustavu fiskalizacije iznosio je 245 milijuna kuna.

Ako je suditi prema posljednjim podacima Porezne uprave, pad ukupno fiskaliziranog prometa tijekom prošlog tjedna u odnosu na usporedivi lanjski bio je nešto manji nego što su od pojave pokazivale međugodišnje usporedbe.

To je prošli tjedan ponajprije bilo posljedica samo 1,7 posto ili 40-ak milijuna kuna manje vrijednosti izdanih računa u djelatnosti trgovine (2,39 prema 2,43 milijarde kuna).

Zaostatak prošlotjednog fiskaliziranog prometa na razini svih djelatnosti u sustavu fiskalizacije iznosio je 245 milijuna kuna, a u odnosu na usporedivi tjedan prošle godine najveći apsolutni pad ovoga puta ne bilježi ugostiteljsko turistički sektor (-81 milijun kuna) već razne druge uslužne djelatnosti, kojima je promet bio slabiji za više od 123 milijuna.

Promatraju li se pokazatelji fiskalizacije za cijelo razdoblje od pojave epidemije koronavirusa, na razini svih djelatnosti u proteklih nešto manje od devet mjeseci fiskalizirani promet u odnosu na isto razdoblje prošle godine bilježi pad od sedam posto.

To znači 25,7 milijardi kuna manju vrijednost izdanih računa nego lani (125,7 prema 151,4 mlrd.). Pritom je u djelatnosti trgovine zabilježen pad za 8,4 milijarde (-8,7 posto), u ugostiteljsko-turističkom sektoru vrijednost računa manja je 11 milijardi kuna, dok se preostalih 6,3 milijarde kuna zaostatka odnosi na ostale djelatnosti, kod kojih to predstavlja petinu manji promet.

Komentirajte prvi

New Report

Close